WTM 2013

Increment del turisme britànic el 2014                


MARç 2014

Del 4 al 7 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els municipis de Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar i Blanes, i empreses turístiques de la demarcació com Viajes Bravasol, Traveltec, Traditional Tours, Viajes Olympia i Novovira, van participar a la 34a edició de la fira de turisme professional més important d’Europa des de l’estand de Catalunya amb l’objectiu de presentar l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Durant la fira, es van donar a conèixer productes turístics com ara golf, natura i turisme actiu, enogastronomia i salut i benestar.

Els representants gironins es van reunir amb operadors turístics britànics especialitzats en senderisme que van anunciar que comercialitzaran noves rutes de senderisme al Pirineu de Girona, a la comarca de la Cerdanya, i també potenciaran el camí de Sant Jaume que transcorre de Sant Pere de Rodes a Montserrat entre el segment de públic senderista britànic, entre altres.

Segons dades publicades per l’Observatori d’Empresa i Ocupació, el 2012 van visitar Catalunya 1.600.000 britànics, un 26% més que el 2011, i en els nou primers mesos del 2013 s’han registrat 1.400.000 turistes procedents del Regne Unit, xifra que representa un 5% més que en el mateix període del 2012. D’aquest prop de milió i mig de turistes britànics que han visitat Catalunya, es calcula que gairebé un 30% ha escollit la Costa Brava com a primera destinació de vacances.

Les agències de viatge receptives gironines participants a la WTM 2013 preveuen que l’any 2014 el mercat britànic continuï en creixement progressiu a la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona.