Workshop Pirineus

Catorze entitats, associacions i empreses turístiques gironines han participat satisfactòriament en el Workshop Pirineus presentant el conjunt de l’oferta turística d’interior i de muntanya del Pirineu de Girona per a la temporada 2010-2011.


MARç 2014

A principis d’octubre, la població d’Arties, a la Vall d’Aran, va acollir la setena edició de Workshop Pirineus. Aquesta acció, de caràcter anual i itinerant entre els socis de la marca Pirineus, s’ha dirigit enguany a presentar i comercialitzar entre agents de viatges i operadors turístics procedents de Portugal i Israel —com a mercats emergents— i Espanya, Benelux i França —com a mercats consolidats— els productes turístics d’interior i de muntanya principalment.

Aquesta reunió comercial i de treball va aplegar 63 empresaris del sector turístic català i 41 operadors turístics europeus amb l’objectiu d’establir contactes i generar oportunitats de negoci. El Patronat de Turisme va participar en el Workshop Pirineus fent difusió del conjunt de l’oferta de productes —estacions d’esquí gironines, espais naturals, rutes culturals, vies verdes, senderisme, cicloturisme, BTT, gastronomia, tradicions, etc.— i serveis de la destinació Pirineu de Girona. Catorze entitats, associacions i empreses turístiques gironines van participar en la sessió de treball: Adsera Hotel, Alp Hotel Masella, Globubolg, Costa Brava Verd Hotels, Cal Parent, Solineu Hotels, Alt Empordà Turisme, ATA, Hotel Grèvol Spa, Turisme Garrotxa, Campus Cerdanya, Piramitour A Peu, Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya i Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Els empresaris catalans van valorar molt positivament la presència, per primera vegada, d’operadors israelians en aquest workshop i, per la seva banda, el portaveu de l’ambaixada d'Israel a Espanya, Lior Haiat, va confirmar que Catalunya i el País Valencià són dues destinacions turístiques en creixement i les escollides preferentment per la majoria dels 150.000 turistes israelians que visiten cada any l’Estat.

El turista israelià no és un turista de platja, sinó de cultura i muntanya; per aquest motiu, els operadors israelians disposen de departaments especialitzats en Sefarad i en muntanya que treballen amb el sector turístic català amb l’objectiu d’establir relacions comercials per allargar l’estada dels clients que actualment visiten majoritàriament Barcelona i Girona.

Els operadors israelians Leah Netzet, de Geographical, Aharon Sabag, de Gulliver i Medraft organitzen circuits exclusius per als seus clients centrats en Barcelona i Girona, i actualment treballen amb els empresaris catalans per a complementar l’estada dels seus clients amb productes de natura i paisatge dels Pirineus.