Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava 2011

El Campionat del Món de Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava va portar a la badia de Roses els 64 millors regatistes del món.


MARç 2014

La platja del Cortal de la Devesa del municipi de Sant Pere Pescador –situada davant del càmping La Ballena Alegre 2– va acollir la XIII edició del Campionat del Món de Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava que enguany va disputar-se del 31 de maig al 5 de juny en aigües de la badia de Roses. Precisament, aquesta badia ha entrat a formar part del Club de les Badies més Belles del Món, apadrinat per la Unesco. Aquesta distinció de qualitat reconeix i projecta encara més els valors i les riqueses naturals, culturals i econòmiques que ofereix actualment la badia de Roses.

Un total de 64 windsurfistes de més de 30 països van acudir a aquesta XIII edició de l'esdeveniment que es va disputar en la modalitat d'eslàlom. Els regatistes guanyadors de l’edició 2011 van ser el francès Antoine Albeau (1r), el suís Björn Dunkerbeck (2n), i l’holandès Ben Van Der Steen.

Coincidint amb la PWA World Tour, com cada any i en el mateix marc, es va celebrar la gran festa del surf de vela espanyol, la Surfalegre. Entre les activitats organitzades enguany durant la festa, destaca la fira de material i la concentració de furgonetes Volkswagen.

La celebració del Campionat del Món de Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava s’ha convertit en una de les competicions clàssiques del calendari internacional i representa una ocasió única per posicionar Catalunya i el golf de Roses –Roses, Sant Pere Pescador i l’Escala– com una de les millors destinacions d’Europa per a la pràctica d’aquest esport.

El Campionat del Món de Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava 2011 està organitzat per la Professional Windsurf Association (PWA) en col·laboració amb la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, els ajuntaments de Roses, l’Escala i Sant Pere Pescador, el càmping La Ballena Alegre, la Federació Catalana de Vela, la revista Surf a vela, Volkswagen, Meteosim i Oxbow Surfwear.