Notícia del Butlletí Maig 2015

Vies Braves

S’incorporen set nous itineraris i s’amplien a més de 19 km els recorreguts marins a la Costa Brava

El projecte es va iniciar el 2014 amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava ―Llançà, Roses, l’Escala, Palafrugell (Tamariu, Calella i Llafranc), Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar― i un total de 13,7 km. El 2015, les poblacions de Portbou, Colera, Cadaqués, l’Estartit i Pals s’afegeixen a la xarxa d’itineraris marins de la Costa Brava, en aquesta segona fase del projecte, mentre que Llançà i Lloret de Mar, que ja formaven part de les Vies Braves l’any anterior, incorporen un nou traçat al municipi. Cal destacar, també, la Via Brava de l’Estartit, que inclou el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental. Es preveu que la xarxa es completi el 2016 amb la instal·lació de 25 vies en vint municipis de la Costa Brava.

Durant la temporada d’estiu es realitzaran a l’entorn d’un centenar de sessions de dinamització en cadascuna de les Vies Braves, amb l’objectiu d’apropar la gent al mar de manera segura i saludable. Totes les sessions estaran dirigides per monitors qualificats i formats.

Les Vies Braves transcorren paral·leles als camins de ronda de la Costa Brava, estan senyalitzades i abalisades i disposen de plafons informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via, a part d’instruccions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona