Notícia del Butlletí Març 2014

Turisme rus

Es preveu que el turisme rus s’estancarà a Catalunya el 2014.

Del 15 al 22 de març, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va participar a Intourmarket i Mitt, dues de les principals fires de turisme que acull la capital russa, Moscou, amb l’objectiu de presentar l’àmplia oferta turística de la destinació gironina per a la temporada 2014, en un moment en què la tensió política i social entre Europa i Rússia és latent a causa del conflicte amb Ucraïna i també per la devaluació del ruble.

A la fira Intourmarket, que va tenir lloc del 15 al 18 de març, el Patronat de Turisme hi va participar des d’un espai dins l’estand de l’operador turístic Coral Travel –que l’any 2013 va portar a la Costa Brava uns 30.000 turistes–, on va donar a conèixer els atractius turístics de les destinacions de la Costa Brava sud que l’operador programa.

Mitt 2014

Pel que fa a la fira Mitt, que va celebrar-se del 19 al 22 de març, l’espai per promocionar la Costa Brava i el Pirineu de Girona s’emplaçava dins l’estand de Catalunya, gestionat per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. A la Mitt, el Patronat de Turisme estava acompanyat pels municipis turístics de Lloret de Mar i Castell-Platja d’Aro, així com per diverses empreses turístiques gironines –Rigat Park Hotel, Alva Park, Playas Lloret i Costa Brava Dreams–, cadascuna de les quals presentava les novetats i els preus de productes i serveis.

Arran de les diferents actuacions i reunions mantingudes amb els operadors russos en el marc de les fires Intourmarket i Mitt de Moscou, es va detectar que el mercat rus s’estabilitzarà aquest 2014 a Catalunya a causa del conflicte entre Rússia i Ucraïna, la devaluació del ruble i l’amenaça de restricció de visats per part de la Unió Europea. Malgrat tot, països com ara Armènia, el Kazakhstan, l’Azerbaidjan o Bielorússia esdevindran nous mercats potencials per a la Costa Brava tan aviat com els visats siguin de fàcil execució.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona