Notícia del Butlletí Novembre 2016

Turisme de neu. Estacions d’esquí

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona inicien la temporada de neu 2016-2016 al novembre.

Al mes de novembre les estacions del Pirineu de Girona inicien la temporada d’esquí. Per a la temporada 2016-2017, les estacions presenten millores en les instal·lacions (accessos, remuntadors, lloguer de material, ampliació de pistes i més canons de neu artificial) i en els serveis turístics (forfets i paquets).

De l’estació degana de la Molina cal destacar l’ampliació del circuit de raquetes «Descoberta de la fauna». A Vall de Núria, s’ha ampliat el parc lúdic amb més activitats i s’ha creat un nou circuit de raquetes, «El mirador de les Creus». Vallter 2000 ha instal·lat una ludoteca dins del Jardí de Neu. Masella, la primera estació de l’Estat espanyol a iniciar la temporada, segueix amb l’oferta d’esquí nocturn –13 pistes i 10 km– i amplia el nombre de canons d’innivació fins a cobrir 49 km de pistes esquiables. I Guils Fontanera, l’estació d’esquí nòrdic, porta a terme actuacions per a la millora de les pistes, en el refugi de Fontanera i en la renovació del material de lloguer.

Altres novetats en l’oferta turística del Pirineu de Girona són la creació de nou paquets turístics pel Ripollès que combinen atractius naturals, culturals i gastronòmics de la vall de Ribes, la vall de Camprodon i el Baix Ripollès; el nou fullet amb 24 activitats i visites guiades culturals pel Ripollès; el nou mapa de senderisme pel Ripollès, que inclou la xarxa de senders d’Itinerànnia, així com 21 itineraris circulars que transcorren sobre la mateixa xarxa de senders pels 19 pobles de la comarca; travesses i ascensions a alta muntanya i senders de poca dificultat idònies per a famílies a la vall de Ribes, la vall de Camprodon i el Baix Ripollès; la proposta cultural de turisme de memòria als Pirineus Orientals amb els Camins de l’exili de Camprodon a Prats de Molló-Trekking Canigó, i el programa Garrotxa Cultour, que presenta quinze propostes per descobrir el patrimoni cultural de la comarca.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona