Transpyr® Adventure 2010

Transpyr 2010, la primera marxa en bicicleta de muntanya que uneix el Mediterrani amb l'Atlàntic en només 8 dies, ha assolit un gran èxit de participació: 80 ciclistes.


MARç 2014

Del 19 al 26 de juny va tenir lloc la primera cursa BTT extrema per etapes que va unir el mar Mediterrani amb l’oceà Atlàntic pel vessant sud dels Pirineus, inspirada en la popular ruta  cicloturística coneguda com  transpirinenca  o travessa dels dos mars, que recorre i uneix Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi.

TRANSPYR 2010 ha estat un gran repte personal i un viatge sensacional de superació i d’immersió en les diferents valls, poblacions i cultures pirinenques. El 19 de juny la platja de Roses va ser el punt de partida de la marxa. 

La TRANSPYR® proposava superar el repte de recórrer els gairebé 900 km i més de 20.000 metres de desnivell en 8 dies a cop de pedal. Aquesta marxa ha estat patrocinada per la marca Pirineus i pels Centres BTT Euskadi, i ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La travessa ha passat per Roses, Camprodon, la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Isaba, Elizondo i l’esperada arribada a Donostia-Sant Sebastià.

TRANSPYR 2010 ha tingut un format no competitiu de marxa de BTT en línia i per etapes on el repte, en la modalitat Adventure, ha estat arribar a l'Atlàntic sortint del Mediterrani en només 8 dies consecutius. També hi hagut dues altres modalitats de participació: Lite A, amb la qual es van poder realitzar les 4 primeres etapes (de Roses a Aínsa), i Lite B, que va cobrir les 4 últimes etapes (d’Aínsa a Sant Sebastià).

La TRANSPYR® és una proposta que es pot convertir en una prova referent dels esdeveniments internacionals de bicicleta de muntanya per etapes. TRANSPYR es posa en marxa per iniciativa de persones i entitats vinculades als Pirineus, apassionades del ciclisme i de l’esport a l’aire lliure.