Notícia del Butlletí Novembre 2019

Temporada d’esquí 2019-2020

Comença la temporada d’esquí 2019-2020 a les estacions del Pirineu de Girona.

El 13 de novembre, l’estació cerdana de Masella va iniciar la temporada d’esquí 2019-2020 gràcies a la prematura nevada que va caure a mitjans de mes. L’estació degana dels Pirineus catalans, la Molina, va obrir el dia 16, mentre que la resta de les estacions d’esquí alpí gironines —Vall de Núria i Vallter 2000— ho van fer a finals de mes. L’estació d’esquí de fons de Guils Fontanera, per la seva banda, va obrir el circuit de raquetes el 16 de novembre. Les cinc estacions tenen previst romandre en funcionament fins a mitjans d’abril, si les condicions climatològiques ho permeten.

Enguany, la temporada arrenca amb novetats destacables. La Molina estrena dos remuntadors: d’una banda, un que permet perllongar el tram del telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l’Àliga, arribant al cim de la Tosa (cota 2.537 m) i al Parc Natural del Cadí-Moixeró, i que fa més directe l’accés al conjunt la Molina – Masella, amb un domini esquiable de 145 km que és un dels més grans de l’Estat; i, d’altra banda, el telecadira El Llac, que dona accés al coll de Pal des de la Zona del Llac de la Molina. L’estació de Masella amplia i optimitza la xarxa de neu produïda i introdueix millores en la senyalització de les pistes. A més, ofereix una extensa cartera de forfets i abonaments i amplia diverses zones de restauració (Can Ventura, al sector de Coma Oriola, i El Bandarra). També amplia i reforça el wifi a l’estació i estrena un canal de televisió, Masella TV. Cal recordar així mateix que ja fa cinc anys que l’estació de Masella es va convertir en la capital de l’esquí nocturn als Pirineus, amb la posada en marxa de tretze pistes i 10 km esquiables per als esquiadors més incombustibles.

Pel que fa a Vall de Núria, una destinació de muntanya ideal per gaudir 365 dies l’any, enguany posa en valor els seus atributs principals: una vall única, l’entorn natural i el resort de muntanya. Paral·lelament, presenta la seva oferta de serveis, que s’articula entorn de tres eixos de productes: família, relaxació i turisme actiu. Quant a Vallter 2000, aquest any incorpora diversos canvis i actualitzacions en remuntadors i pistes, a més d’haver substituït la instal·lació de neu artificial de baixa pressió a la zona de Morens. Durant aquests mesos, a més, els usuaris podran practicar tota mena d’activitats esportives a la neu —com ara esquí alpí, snowboard, freeride, activitats de muntanya, sortides amb raquetes o esquí de muntanya—, a les quals s’afegiran diverses opcions lúdiques per als més menuts, que podran jugar al Mini Club l’Esquirol o gaudir dels descensos en trineu al Parc Lúdic. Quant a Guils Fontanera, l’estació d’esquí nòrdic del Pirineu —on es pot practicar aquesta modalitat d’esquí i fer sortides amb raquetes i fat bike—, enguany presenta millores a les zones de la Llosa i el Vedat Vell i als circuits de raquetes mitjà i curt. També ha millorat el servei de lloguer de material, a més d’incorporar una opció de forfet d’esquí junt amb Masella.

Cal esmentar que, al llarg de la temporada, les quatre estacions d’esquí alpí gironines presenten un calendari de competicions i una agenda d’esdeveniments adreçats als usuaris i visitants de l’estació que es pot consultar als seus portals web oficials.

Finalment, l’oferta turística d’hivern al Pirineu de Girona manté, una temporada més, el gran ventall d’activitats d’après-ski que es pot trobar al territori, i que s’orienta a oferir bones experiències d’alta muntanya relacionades amb rutes i visites culturals, la gastronomia local i l’accés als espais i parcs naturals, per practicar senderisme i altres activitats a l’aire lliure.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona