Temporada de neu 2022-2023

Bones perspectives per a la temporada turística d’hivern 2022-2023 al Pirineu de Girona.


DESEMBRE 2022

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona, amb més de 200 quilòmetres de pistes i equipaments de primer nivell, inicien la temporada d’hivern 2022-2023 a partir del 2 de desembre de 2022 amb millores als accessos, la senyalització i la seguretat.

Les novetats principals

Una de les novetats principals d’aquesta temporada d’hivern és la remodelació i l’adequació de la mítica pista Barcelona a l’estació d’esquí La Molina. La pista Barcelona és un traçat negre de 4,75 quilòmetres de longitud amb un desnivell de 859 metres i un 66 % de pendent màxim, considerat el més llarg de l’Estat espanyol. La recuperació de la pista ha passat pel condicionament del terreny, la col·locació de 73 canons de neu per garantir la producció de neu i la instal·lació d’ancoratges per a màquines i paravents. Amb tot això, la pista permet obrir una bona part de la Tosa d’Alp a l’esquí i al surf de neu (snowboard), fet que revalora l’oferta de La Molina i la fa més atractiva. Alhora, l’estació també acollirà la celebració d’una prova de la Copa del Món FIS de para surf de neu del 20 al 29 de gener de 2023.

Vall de Núria ofereix una àmplia oferta turística dirigida a tres tipus principals de públic visitant: les famílies, els esportistes i els visitants que volen gaudir d’un dia de recer espiritual o de descans i de contacte amb la neu. Entre les seves propostes destaca la nova oferta d’activitats per celebrar el Nadal i gaudir de la il·lusió i la màgia nadalenques en família. Els infants podran participar en el contacontes «La marmota a Vall de Núria» i els tallers de Nadal «Els tions que volen convertir-se en desitjos» o veure l’arribada dels Reis d’Orient el 5 de gener. Per al públic adult, destaquen els passeigs amb màquines trepitjaneu i les sortides nocturnes i de lluna plena amb raquetes de neu.

L’estació de Vallter ha incorporat dues noves escoles d’esquí i surf de neu, una de les quals és també una empresa d’esports d’aventura de neu. El servei està disponible per a tots els nivells, tant per a adults com per a infants a partir dels tres anys. El parc lúdic tindrà noves portes d’accés i disposarà d’un espai de venda i recàrrega de forfets per a aquesta zona. A més, s’han millorat els accessos a l’estació per garantir el confort i la seguretat de les persones visitants.

Masella fa millores en la senyalització de les pistes, amb nous elements de seguretat per garantir una activitat segura. Optimitza la botiga en línia i l’aplicació mòbil per tramitar forfets i serveis en un clic per a l’usuari i també ofereix abonaments a la carta que permeten esquiar més de 80 dies en 50 destinacions de neu d’arreu del món. L’estació segueix renovant periòdicament la flota de motos de neu i maquinària trepitjaneu per fer gaudir a diari de la millor neu als visitants.

L’única estació d’esquí nòrdic gironina, Guils Fontanera, a Guils de Cerdanya, disposa de 18 pistes, que sumen un total de 34 km per a la pràctica de l’esquí de fons, i 4 d’específiques per a raquetes, amb un total de 10 km. Com a novetats, s’han renovat els ponts dels itineraris de raquetes, s’han col·locat nous plafons informatius i s’ha adquirit nou material d’esquí de fons.

...
...
...
...
...