Temporada d’hivern 2023/24

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona inicien la temporada amb millores a les pistes en senyalització i seguretat, nou material d’esquí de lloguer, nous espais lúdics i de restauració, i una oferta més àmplia d’activitats a la neu i d’après-ski per als usuaris.


DESEMBRE 2023

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona, amb més de dos-cents quilòmetres de pistes i equipaments de primer nivell, van iniciar la temporada d’hivern 2023-2024 el 5 de desembre amb un seguit de novetats que permeten a l’usuari gaudir a fons d’experiències a la neu. L’1x1 de les novetats:

La Molina, l’estació de muntanya més a l’avantguarda dels Pirineus, disposa de 71 quilòmetres de pistes repartides en seixanta-sis itineraris i un snowpark. Les novetats remarcables són l’homologació de la pista Barcelona-Estadi Lluís Breitfuss (per part de la FIS), amb un recorregut de 4.750 metres de longitud i 859 metres de desnivell positiu; la instal·lació de noves cintes d’embarcament als telecadires Trampolí i Font Canaleta, i l’optimització de la producció de neu i l’adquisició d’una màquina trepitjaneu verda (híbrida). 

Masella, l’estació que ofereix 75 quilòmetres esquiables, la major part d’ells ubicats a la vessant nord de la Tosa d’Alp, i el domini nocturn per esquiar més gran dels Pirineus, presenta millores a les pistes en senyalització i seguretat, nou material d’esquí i surf de neu en el servei de lloguer de l’estació, la renovació de la botiga online per tramitar forfets i una optimització de la xarxa de neu amb canons d’última generació, amb capacitat de producció i menys consum d’energia.

Vall de Núria, l’estació que presenta un equilibri entre esport, cultura, relaxació i riquesa paisatgística, és un referent en la preservació mediambiental. L’estació, que comença temporada amb la reobertura del Parc Lúdic, compta amb onze pistes per a la pràctica d’esquí i surf de neu, de manera que en total suma 7,6 quilòmetres aptes per a tots els nivells. Enguany presenta un nou espai de benvinguda amb un punt d’informació del parc natural a l’arribada del cremallera i el nou restaurant de cuina catalana El Racó de la Vall. També fomenta una activitat d’observació astronòmica i organitza la segona edició d’«El Nadal a Vall de Núria» i el cicle de projeccions de cinema de muntanya. En l’àmbit intern, Ferrocarrils de la Generalitat impulsa el projecte EcoVall, que incorpora sistemes de gestió ambientals i energies renovables.

Vallter, l’estació de muntanya i esquí més mediterrània dels Pirineus, presenta una àrea esquiable de 13,9 quilòmetres, amb catorze recorreguts d’esquí alpí i surf de neu, així com tres itineraris de freeride i quatre rutes de muntanya. Les novetats de la temporada són la innivació completa de la Pista del Xalet, que resulta la pista més llarga de l’estació amb 2.600 metres de recorregut. Es crea el Club Fajol, una nova zona de tallers infantils, i un espai de cotreball a la cafeteria de La Portella; s’instal·la una nova estació meteorològica, i es comercialitzen nous forfets promocionals.

Guils Fontanera, l’única estació d’esquí nòrdic del Pirineu gironí emprèn una nova etapa de la mà d'un nou equip gestor, modernitza la seva imatge i renova el web que ofereix nous continguts i nous serveis per a l’usuari com ara la possibilitat de fer reserves en línia de forfets i una major interacció a través de les xarxes socials. L’estació, que disposa de 34 km esquiables i 14 km de circuits de raquetes de neu, anirà introduint un pla de millores per convertir l’equipament en un important atractiu turístic pel municipi i també la comarca.

Per als visitants que busquen ampliar l’experiència a la neu, les estacions ofereixen més activitats complementàries a la pràctica de les diverses modalitats d’esquí i raquetes de neu. Destaquen propostes per allargar l’estada del visitant amb rutes en segway (transport ecològic), passejos panoràmics en telecabina, parcs lúdics i d’aventures, el joc d’escapada a la neu «Alerta allau» o l’Slalom Nissan X-Trail, tallers creatius i temàtics, exposicions i cicles de cinema, sopars nocturns d’altura i l’activitat Après Ski de La Molina by Estrella Damm, entre d’altres. La targeta Club Pirineu365, que promou i comercialitza Ferrocarrils de la Generalitat, permet accedir a nombrosos serveis de la xarxa d’estacions públiques i també al domini Alp 2500.

...
...
...
...
...