Notícia del Butlletí Juny 2015

TBEX Costa Brava-Catalunya

El congrés mundial de bloguers de viatges va generar 222 milions d’impressions en mitjans de comunicació digitals en dos mesos i un impacte econòmic de 558.000 euros a Twitter

presentació Balanç TBEX

El congrés TBEX Costa Brava Catalunya, impulsat per l’Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Lloret Turisme, juntament amb New Media Expo, va reunir més de set-cents bloguers de trenta-nou països a Lloret de Mar el mes de maig, que posteriorment van visitar la destinació i van crear abundant contingut a Internet sobre les destinacions catalanes.

Segons l’informe de monitoratge, entre l’11 de març i el 10 de maig, a la xarxa social Twitter es van generar 32.164 piulades procedents de 102 països, que van comptabilitzar 208 milions d’impressions potencials, que van arribar a més d’11 milions d’usuaris únics. Malgrat la dificultat de mesurar l’impacte econòmic en les accions digitals, es va estimar en 558.000 euros l’impacte econòmic de l’esdeveniment a Twitter. Pel que fa a la xarxa social Facebook, es van analitzar les 25 pàgines i els perfils més actius i rellevants dels participants en el congrés. Aquests van publicar 168 posts, que van generar més de quatre milions d’impressions potencials. Respecte a Instagram, es van publicar 12.466 fotografies –generades per 2.211 usuaris–, que van provocar un impacte superior als deu milions d’impressions potencials.

Arran del congrés, les marques turístiques catalanes han incrementat la seva presència en mitjans digitals d’arreu del món; han millorat la imatge de les destinacions i han aconseguit la creació de continguts de qualitat a càrrec de tercers.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona