Surf de vela delit a la badia de Roses

El Campionat del Món de Surf de Vela – Gran Premi Catalunya-Costa Brava porta al golf de Roses els millors surfistes del món del 9 al 14 de juny.


MARç 2014

Del 9 al 14 de juny les aigües del golf de Roses i la platja del càmping La Ballena Alegre, a Sant Pere Pescador, han estat l’escenari del Gran Premi Catalunya-Costa Brava, una de les proves del Circuit Professional de Surf de Vela (PWA World Tour) en l’especialitat d’eslàlom.

A la prova hi han participat els principals surfistes del món –64 corredors en categoria masculina i 16 en femenina– convivint durant sis dies amb centenars d’aficionats del nostre país.

La prova s’ha celebrat a Sant Pere Pescador, a la platja situada davant del càmping La Ballena Alegre 2. El cap de setmana, coincidint amb el 13 i 14 de juny, paral·lelament al Campionat del Món, ha tingut lloc la concentració Surf Alegre i també una nova concentració de furgonetes Volkswagen que han atret centenars d’afeccionats d’arreu de Catalunya, de l’Estat espanyol i d’Europa.

El Campionat del Món de Surf de Vela – Gran Premi Catalunya-Costa Brava 2009 ha estat organitzat per la Professional Windsurf Association (PWA) en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Turisme de Catalunya, els ajuntaments de Roses, l’Escala i Sant Pere Pescador, el càmping La Ballena Alegre 2, la Federació Catalana de Vela, la revista Surf a Vela, Volkswagen, Oxbow Surfwear i Meteosim.

Els guanyadors del Gran Premi Catalunya Costa Brava per categories han estat el francès Antoine Albeau en categoria masculina, i la francesa Valerie Ghibaudo, en categoria femenina.

L’esport del surf de vela, que es calcula que practiquen uns 12 milions de persones a tot Europa, està associat al turisme nàutic i contribueix a la diversificació de productes turístics de les comarques gironines i a la seva desestacionalització.

La marca Costa Brava es projecta internacionalment:
La celebració del Campionat del Món de Surf de Vela – Gran Premi Catalunya-Costa Brava s’ha presentat com una magnífica ocasió per promocionar la Costa Brava i el Centenari i ha fet possible la projecció internacional de la zona tot posicionant-la com una de les millors destinacions d’Europa per a la pràctica d’esports nàutics.

En aquest sentit, i comprovats els beneficis de la celebració d’aquesta prova per a la destinació, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona aposta pel Campionat amb una aportació de 14.502 euros en concepte de patrocini de l’esdeveniment.

La visualització de la marca Costa Brava i del logotip del Centenari s’ha fet palesa durant tota la competició en l’espai village –zona d’estands promocionals– i a la platja de Sant Pere Pescador amb la col·locació de nombroses banderes. Així mateix, els corredors van lluir als dorsals el logotip de la Costa Brava i la marca va tenir presència també en pòsters promocionals, programes de divulgació de l’esdeveniment i altres materials de suport. A més a més, el Patronat va habilitar un punt d’informació turística compartit amb els municipis de Roses, l’Escala i Sant Pere Pescador.

La presència de nombrosos mitjans de comunicació audiovisuals i escrits durant la competició ha proporcionat una àmplia cobertura informativa de l’esdeveniment i ha permès difondre internacionalment l’activitat i la destinació.

El trofeu del Centenari Costa Brava es lliura als corredors de procedència més llunyana:
Com a novetat en l’onzena edició, i en el marc de la commemoració del Centenari de la Costa Brava, el Patronat de Turisme ha lliurat el trofeu Centenari de la Costa Brava als corredors de categoria masculina i femenina que tinguin una procedència més llunyana. Els corredors que han obtingut els trofeus han estat: Jesper Orth, procedent d’Australia, i Ayaz Suzuki, procedent de Japó.