Notícia del Butlletí Novembre 2019

Roadshow al Japó i a Corea

L’oferta turística d’alta gamma i de qualitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promociona amb Catalunya i Barcelona al Japó i a Corea del Sud.

Del 25 al 28 de novembre, el Club Unique Premium del Patronat de Turisme va participar en el roadshow de luxe «Catalonia & Barcelona meet Japan and South Korea», impulsat per l’Agència Catalana de Turisme i per Turisme de Barcelona amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de productes i serveis d’alta gamma i de luxe entre un centenar d’agents de viatges d’operadors turístics i agències especialitzats en viatges de luxe i a mida d’aquests dos països asiàtics.

L’acció va consistir en un cicle de workshops a les ciutats japoneses de Tòquio i Osaka i a Seül, a Corea del Sud, en el qual van prendre part tretze empreses i entitats de Barcelona, a més del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en representació de l’oferta global de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

El 25 de novembre va tenir lloc el workshop a Tòquio, seguit d’una sessió de networking i una trobada posterior amb deu agències de viatges VIP de la capital nipona. L’endemà es va celebrar el workshop a Osaka, dirigit a una cinquantena d’agents de viatges, i el dia 27, finalment, la capital de Corea del Sud va acollir la mateixa acció comercial.

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, els mercats turístics emissors d’Àsia-Pacífic estan experimentant un creixement molt pronunciat pel que fa al nombre d’arribades i a la despesa generada a Catalunya. El mercat que més ha destacat els darrers cinc anys és Corea del Sud, que ha augmentat en 4,5 vegades la xifra d’arribades a Catalunya. El 2018, en aquest sentit, Corea del Sud va enregistrar uns 270.000 turistes, dada que suposa un increment del 18,8 % respecte a l’any anterior; la despesa total dels visitants coreans va ser de 345 milions d’euros, amb una despesa diària per turista de 427 euros.

El Japó és, per la seva banda, el país de la regió d’Àsia-Pacífic que més turistes emet amb destí a Catalunya: prop de 300.000 turistes japonesos van visitar Catalunya el 2017 (un 26,2 % més que el 2016), amb una despesa total de quasi 523 milions d’euros i una despesa diària per visitant de 472 euros.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona