Promoció del turisme nàutic

La Costa Brava reprèn les competicions nàutiques internacionals i es projecta com a destinació de turisme esportiu.


FEBRER 2022

El 2022 la Costa Brava reprèn les competicions nàutiques de primer nivell amb la celebració de la 32a regata Palamós Optimist Trophy-16 Nations Cup, que va tenir lloc del 17 al 20 de febrer i va comptar amb 532 participants procedents de 26 països. L’espanyol Daniel García de la Casa (CN El Masnou) es va proclamar campió en categoria masculina i la italiana Victoria Demurtas, en categoria femenina.

Coincidint amb la cita esportiva, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i 5 dels 18 clubs i ports esportius de la Costa Brava van presentar el vídeo promocional Sailing and water sports in the Costa Brava i la publicació Vela i esports nàutics a la Costa Brava, que tenen per objectiu promoure i posicionar la marca Costa Brava i la seva oferta nàutica entre els professionals i els amants dels esports de navegació.

Actualment, la Costa Brava se situa com una destinació nàutica i de turisme esportiu idònia per fer estades d’entrenament i de competició en les nombroses modalitats i disciplines de navegació que hi ha. L’activitat nàutica a les localitats costaneres gironines genera dinamisme econòmic i social per al territori, alhora que contribueix a la desestacionalització i a la projecció de la Costa Brava. S’estima que la despesa que genera un regatista o un participant en una competició se situa a l’entorn dels 100 euros/dia. Segons l’estudi elaborat pel Club de Vela Palamós - Club Nàutic Costa Brava, l’impacte econòmic directe de les estades dels regatistes i els acompanyants a Palamós en competicions internacionals assoleix els 1,3 milions d’euros per les activitats organitzades directament pel club. També, segons dades del Club de Vela La Ballena Alegre, l’impacte econòmic estimat generat per les regates internacionals PWA i F18 del 2019 és de 2,1 milions d’euros.

...
...
...
...