Primer Premi Internacional de Còmic Costa Brava

El premi representa un incentiu per al sector i permet projectar externament al festival amb l’associació a la marca Costa Brava.


MARç 2014

El 21 de juny va tenir lloc la cinquena edició del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí organitzat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb la col·laboració de Panini, juntament amb el primer Premi Internacional de Còmic Costa Brava. La presentació del Festival del Còmic va anar a càrrec d’Enric Vilert, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Cordón, alcalde de Torroella de Montgrí, i Lluís Torrent, director general de Panini. L’acte va comptar també amb la participació del novel·lista i guionista Andreu Martín, recent Premi Pepe Carvalho de novel·la policíaca, i el dibuixant Alfons López, actual Premi Nacional de Còmic de Catalunya.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Torroella han creat el Premi Internacional de Còmic Costa Brava amb l’objectiu de promocionar el còmic com a art major i apropar cultures diferents gràcies al seu caràcter internacional, a la vegada que es vol fer difusió internacional de la Costa Brava. Aquesta acció s’emmarca dins el programa número quatre del Patronat de Turisme, de potenciació del prestigi internacional, del Pla estratègic de turisme de les comarques de Girona 2011-2015. El primer premi està dotat amb 20.000 euros i es lliurarà el 2012.

L’aposta del Patronat de Turisme per impulsar aquest tipus d’esdeveniment respon a la voluntat de l’entitat de buscar estratègies i fórmules per promocionar internacionalment la destinació Costa Brava utilitzant com a elements d’atracció, en aquest cas, l’art i la cultura.

Enguany el Festival del Còmic se celebra els dies 25 i 26 de juny en diferents espais de Torroella de Montgrí i l’Estartit amb una programació variada orientada tant al públic expert com al no iniciat. Aquest festival està concebut per l’Ajuntament de Torroella amb la voluntat de promocionar turísticament el municipi i impulsar la cultura i l’art en el marc d’un esdeveniment temàtic.