Presstrips i famtrips

Periodistes i agents de viatge coneixen i recomanen la destinació


MARç 2014


Tretze periodistes estatals i internacionals, i seixanta agents de viatge van visitar durant el mes de novembre destinacions municipals, establiments i empreses turístiques gironines.

Pel que fa als viatges de premsa, un grup de sis periodistes procedents de Madrid i Barcelona de mitjans de comunicació com ara el suplement Destinos, de El Periódico; la Cadena SER; Lonely Planet; el portal 7caníbales.com i l’agència EFE (gastronomia), es van desplaçar a la demarcació de Girona amb la finalitat de conèixer restaurants d’interior –de la comarca de la Selva, el Ripollès i la Garrotxa– tant de cuina d’avantguarda (amb estrelles Michelin) com tradicional coincidint amb la Fira d’Orígens d’Olot.



Així mateix, un grup de vuit periodistes irlandesos de publicacions com ara Irish Tatler, Sunday Independent, Independent Weekend, Irish Examiner, Irish News, Belfast Telegraph i Cara Magazine van dur a terme un viatge específic centrat en cultura i gastronomia a Catalunya i van visitar Santa Pau, Figueres, Begur, Palamós i Girona. Finalment, una productora estatal va enregistrar un programa per al canal temàtic Canal Cocina a Girona que va comptar amb la participació de l’alcalde de la ciutat.

Quant als viatges de familiarització, cal destacar la visita d’un grup de quaranta-sis operadors professionals de golf d’arreu del món, assistents a la fira IGTM 2013 celebrada a Salou, que van visitar els camps de la destinació per valorar-ne les instal·lacions, equipaments i serveis complementaris. També vint operadors turístics de Moscou, Sant Petersburg i Ekaterinburg van visitar el territori –el Museu Dalí de Figueres, el Castell de Peralada, el monestir de Sant Pere de Rodes i Girona– i van dur a terme un programa complet d’activitats culturals i gastronòmiques a la demarcació.

Nombroses entitats i empreses privades del sector turístic gironí van participar i col·laborar directament en els viatges de premsa i familiarització.