Notícia del Butlletí Desembre 2011

PREMIS G! 2011

Guardonats l’empresari hoteler Climent Guitart, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes, un reportatge publicat a la revista holandesa REIZ&magazine i un programa de la sèrie Dreams Road 2010 de la cadena italiana Rai Uno.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va organitzar el 15 de desembre la sisena edició dels Premis G! de turisme de les comarques gironines. L’Auditori Palau de Congressos de Girona va reunir prop de tres-centes persones entre autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació genèrics i especialitzats en turisme i gastronomia.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat va crear amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins, alhora que vol estimular la difusió dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l’exterior.

Els Premis G! són de caràcter anual i actualment es divideixen en tres categories, una de les quals és honorífica (premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional i premi Xiquet Sabater al projecte empresarial), mentre que els premis de comunicació turística (en les categories mitjans escrits i mitjans audiovisuals) i els premis de recerca Yvette Barbaza tenen contraprestació econòmica.

Els Premis G! 2011, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i amb el suport de la Caixa, l’Auditori Palau de Congressos de Girona i l’Ajuntament de Girona, van comptar amb l’actuació del grup d’havaneres Els Cremats de Palafrugell.

Guardonats dels Premis G!11 de turisme de les comarques gironines

  • VI Premi Josep Pujol i Aulí, a la tasca professional, al Sr. Climent Guitart i Pascual.
  • VI Premi Xiquet Sabater, al projecte empresarial, al Concurs Internacional de Focs dArtifici de la Costa BravaTrofeu Vila de Blanes

Guardonats dels Premis G!11 de comunicació turística de les comarques gironines

Premi de comunicació en la categoria de mitjans escrits a:

  • Hans Avontuur, pel reportatge Costa Brava, terug naar de wild kust, (Costa Brava, retorn a la costa salvatge) publicat a la revista REIZ& magazine. L’article tracta sobre la descoberta a peu de senders de la Costa Brava i el valor atribuïble als paisatges, la cultura i la gastronomia de la destinació.

Premi de comunicació en la categoria de mitjans audiovisuals a:

  • Valeria Cagnoni i Emerson Gattafoni, pel programa de la productora Gekofilm Dreams Road 2010, dedicat a Catalunya i a la Costa Brava, que va ser emès a Radiotelevisione Italiana, Rai Uno. El programa contribueix a la difusió dels valors i dels atractius de la demarcació de Girona entre els apassionats del touring i dels viatges.

En la sisena edició dels premis de comunicació turística de les comarques gironines s’han rebut un total de 43 treballs procedents de deu països diferents (Estat espanyol, França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Àustria, Bèlgica, Holanda, Estats Units i Qatar), entre els quals hi ha articles i reportatges de premsa escrita, guies de viatges, llibres, articles publicats a Internet i produccions televisives.

El segon premi de recerca Yvette Barbaza corresponent a l’any 2011 va quedar desert en entendre el jurat que les propostes presentades no tenien la maduresa necessària per ser objecte d’un premi d’aquestes característiques.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona