Novetats estacions esquí Pirineu de Girona 2009-2010

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona ultimen els darrers treballs per a la seva posada en funcionament al desembre.


MARç 2014

Les estacions d’esquí, preparades per obrir les instal•lacions. Enguany, els usuaris de les estacions podran tornar a gaudir del Talonari Ski Girona que els permet esquiar a les cinc estacions d’esquí gironines.

L’excel•lent campanya 2008-2009 ha permès a les estacions alpines dur a terme una important inversió per millorar les seves infraestructures i serveis. Els responsables de cada estació confien que serà una bona campanya. Els esquiadors podran gaudir aquesta temporada d’un seguit de novetats que aportaran una qualitat afegida a les estacions.

Novetats 2009-2010

La Molina_ Amb un pla d’inversió d’1,9 milions d’euros, ha substituït l’antic telecabina de Cap de Comella per un nou telecadira de sis places desembragable. El nou telecadira gestionarà més àgilment les cues i podrà transportar 2.700 persones en una hora. L’estació també ha obert una nova pista vermella anomenada Sitjà, de 675 metres de longitud i situada a la zona del Roc Blanc. Amb l’ampliació, l’estació comptabilitza un total de 53 pistes i 61 quilòmetres de circuits marcats. El camp de neu també ha continuat el pla de potencialitat de sistemes d’innivació, de manera que ja disposa de 25 pistes i 27 quilòmetres amb innivació.

Masella_ Ha iniciat l’aplicació d’un pla de dos anys dotat amb 10 milions d’euros. Aquest any ha ampliat el domini esquiable amb cinc pistes noves i tres variants, fet que permet sumar quatre quilòmetres als circuits marcats fins assolir un total de 72 quilòmetres. També ha començat la consolidació de la zona de la Pia com un nou accés principal amb un telecadira nou (de sis places, anomenat Pia Express) i una zona de serveis.

Vall de Núria_ Construcció d'un border cross de 340 metres de longitud amb peralts, salts i dubis. També s’ha ampliat l’Snow Park amb 250 metres més de longitud i nous elements de salt i equilibri, i s’ha consolidat el circuit de raquetes al voltant del Santuari que, en anteriors campanyes, era temporal. L’estació ha incorporat nous canons d'alta pressió per a la producció de neu a la pista del Funicular, i ha reperfilat i millorat diversos traçats de les pistes de la Pala Bèstia, de les Creus i de Funicular i també de la zona de trineus.

Vallter 2000_ L’estació ha millorat i ampliat algunes pistes —Morens I, Morens II i Xemeneies— i ha creat una pista d’enllaç per accedir a la pista de l’estadi des de Morens. Altres novetats són l’adquisició de la pista de tubbys indoor que pot ser també utilitzable a l’estiu i el fet que s’ha doblat el nombre d’aspersors de neu a les instal•lacions, entre d’altres millores.

Guils Fontanera_ Aquest estiu ha asfaltat l’aparcament i, amb els 100.000 euros del Govern, ha fet arribar l’electricitat a la zona de Fontanera. Això suposa un nou potencial per a la present temporada d’hivern amb la possibilitat tècnica d’instal•lar canons de neu i ampliar l’oferta de serveis de la zona del restaurant.

Producte Ski Girona

Un any més, gràcies al conveni entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Ski Girona, les 5 estacions d’esquí gironines oferiran el Talonari Ski Girona. Es tracta d’un talonari que consta de 10 talons. D’aquests, 5 són per esquiar una vegada en cadascuna de les 5 estacions, i els 5 restants, podran utilitzar-se en l’estació que es vulgui, a elecció del client.
El Talonari Ski Girona es pot adquirir en qualsevol de les 5 estacions gironines: La Molina, Masella, Vall de Núria, Vallter 2000 i Guils Fontanera.
Cal presentar el taló a la taquilla central de l’estació escollida i bescanviar-lo per un forfet de dia. El cost del Talonari Ski Girona és de 235 € (preu adult) i 175 € (preu infantil).