Nous projectes

Onze projectes de la demarcació de Girona obtenen finançament del fons Next Generation per al desenvolupament de plans de sostenibilitat turística.


FEBRER 2023

Un total de 35 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation UE s’invertiran en projectes turístics a les comarques gironines amb motiu de les convocatòries extraordinàries del 2021 i el 2022.

Els projectes finançats són: «Banyoles, ciutat de l’aigua» (2,3 M€); la Selva interior (2,8 M€); la conversió del centre històric de Figueres (2,9 M€), i l’Aula Blava de Palamós (850.000 €). A aquestes propostes cal sumar les set escollides en la convocatòria del 2021: impuls del cicloturisme com a dinamitzador territorial a les vies verdes de Girona (3,5 M€); la Garrotxa Soft & Smart County (3,5 M€); la transformació de la destinació turística de Roses (3 M€); «Menja’t Girona» (3,5 M€); la Costa Brava creativa de Sant Feliu de Guíxols (3,5 M€), i els plans de sostenibilitat turística de Lloret de Mar (6 M€) i del Ripollès (3,5 M€).

Aquests projectes tenen per objectiu impulsar el nou model de turisme de Catalunya fonamentat en un turisme més ètic, responsable, sostenible i innovador.

...