Notícia del Butlletí Novembre 2017

Nou producte ecoturístic

Set boscos gironins ofereixen «banys de bosc», un producte ecoturístic de salut pioner.

Coincidint amb l’Any de la Sostenibilitat a la Costa Brava i al Pirineu de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Associació Sèlvans han posat en marxa la primera xarxa de Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics de Catalunya i l’Estat espanyol.

El projecte de la xarxa de boscos s’inspira en models existents en països com el Japó, els Estats Units, Corea del Sud i Alemanya, i té per objecte contribuir a la protecció i la conservació dels boscos madurs i singulars amb valor natural, esdevenir un nou recurs per a la propietat forestal i introduir un innovador producte ecoturístic de salut, anomenat bany de bosc, a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

A partir del novembre d’enguany, els boscos de Can Fornaca, a Caldes de Malavella, Palau-sacosta, a Girona, i les Torrenteres, a Vidrà, ofereixen «banys de bosc» a tots els visitants interessats a gaudir d’uns itineraris terapèutics que proporcionen benestar. Al gener del 2018, els boscos de Salvador Grau i Tort, a les Preses, de Serra d’Heures, a Sant Hilari Sacalm, de Requesens, a la Jonquera, i de Sant Grau, a Tossa de Mar, s’incorporaran al projecte amb visites a l’entorn natural. Tots els boscos presenten una accessibilitat adequada, mobiliari específic i adequació per a l’ús públic.

La proposta ecoturística s’adreça a persones sanes i a persones amb risc o en procés de patir malalties cròniques d’arreu del món. El producte «banys de bosc» es pot adquirir al web https://selvans.ong/ a un preu d’entre 15 i 50 €.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona