Notícia del Butlletí Gener 2019

Nou material de promoció accessible

Es publica el primer mapa de turisme accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Aquest mes de gener, el Patronat de Turisme va editar 3.000 mapes accessibles per distribuir-los en accions promocionals i fires de turisme i entre la seixantena d’oficines de turisme de les comarques gironines i les associacions de persones amb discapacitat. Es tracta d’un mapa tàctil i auditiu que presenta quinze punts d’interès accessibles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona: les estacions d’esquí de la Molina i Masella, l’estany de Banyoles, les viles medievals de Pals i Peratallada, el poblat ibèric d’Ullastret, la vall i el santuari de Núria, la Vila Vella de Tossa de Mar, el barri vell de Girona, els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el Montseny, els Aiguamolls de l’Empordà i el Cadí-Moixeró, el Castell Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, les ruïnes d’Empúries, el monestir de Sant Pere de Rodes, les vies verdes, els jardins de la Selva marítima (Marimurtra i Santa Clotilde), Besalú i Santa Pau.

La quinzena de punts d’interès turístic del plànol són accessibles per a persones amb cadira de rodes. D’aquests quinze punts, n’hi ha vuit que ho són també per a persones amb discapacitat visual, tres per a persones amb discapacitat auditiva i un per a persones amb discapacitat psíquica o cognitiva.

D’una banda, el mapa està escrit en braille, en català, i consta de diversos relleus gràcies als quals les persones amb discapacitat visual poden intuir diversos continguts. D’altra banda, inclou un codi QR mitjançant el qual, des d’un mòbil o tauleta, es pot accedir a una audioguia en línia en cinc idiomes —català, castellà, francès, anglès i alemany— que reprodueix la informació sobre cadascun dels punts del mapa. Aquests continguts s’aniran actualitzant a mesura que l’oferta de turisme accessible es vagi ampliant.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona