Notícia del Butlletí Juny 2019

Jornada sobre sostenibilitat

Un centenar d’empresaris del sector turístic de la demarcació de Girona participen en la jornada «La sostenibilitat: una oportunitat per a les empreses turístiques i les destinacions».

El dimarts 4 de juny, amb motiu de la Costa Brava Girona Pyrenees Sustainable Trade Week, es va celebrar a Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, la jornada «La sostenibilitat: una oportunitat per a les empreses turístiques i les destinacions». El programa va tractar temes com ara cinc beneficis del màrqueting de la comunicació i la sostenibilitat, l’adaptació de l’oferta turística als operadors turístics especialitzats, la candidatura a Reserva de la Biosfera de la Costa Brava o els certificats i segells sostenibles més rellevants, entre d’altres.

Entre els nombrosos experts i especialistes de renom que van participar en la sessió es va poder escoltar Xavier Font, professor de màrqueting de la sostenibilitat a la Universitat de Surrey, Bo Lohmann, agent turístic de l’empresa Naturbike, David Serano-Grocq, agent turístic de l’agència La Balaguère i Purely Pyrenees, Alberto Galloso, agent de Saó Viajes Naturales, Chus Blázquez, coordinador de projectes de Rutas Pangea i Cyclingholidays.bike, i Josep Capellà, de DCB Turisme i Desenvolupament Local, que van donar a conèixer noves tendències i aspectes relacionats amb la conceptualització de productes, la programació i la comercialització de viatges i les tipologies de clients. En el decurs de la jornada, així mateix, es van presentar diversos projectes existents i inspiradors i es van exposar casos reals d’èxit i bones pràctiques de la demarcació de Girona.

De la jornada se’n van desprendre conclusions com ara el fet que el turisme sostenible és imprescindible per a la preservació i valorització del patrimoni natural i cultural dels territoris. També es va destacar que la sostenibilitat no ha de ser puntual en determinats productes, sinó que ha d’esdevenir un concepte transversal i una manera de fer de tot el sector turístic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona