Impuls al turisme de creuers

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ports de la Generalitat, Ajuntament de Palamós i Cambra de Comerç de Palamós pacten per impulsar l’activitat de creuers al port de Palamós.


MARç 2014

El 10 de maig, el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, el secretari per a la Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, l’alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, van signar un acord de col·laboració per fomentar, dinamitzar i promoure l’activitat de creuers al port de Palamós i consolidar l’Empordà i la Costa Brava com a destinació turística dels passatgers de creuer.

Amb l’acord de col·laboració, Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Palamós i la Cambra de Comerç de Palamós duran a terme una sèrie d’actuacions conjuntes emmarcades en un pla d’acció. Aquest pla ha de potenciar el tràfic de passatgers de creuers, la captació de noves companyies, la consolidació de les línies existents, l’augment del nombre d'escales i la fidelització de les companyies que ja coneixen Palamós com a marca pròpia. Així mateix, ha de fomentar el desenvolupament de l’oferta turística vinculada a l’àmbit dels creuers, tant a la vila de Palamós com en la seva àrea d’influència.

En el marc d’aquest conveni, el pròxim mes de novembre les quatre entitats participaran a la fira Seatrade Med, a Cannes (França). Una de les primeres actuacions d’aquest pla serà l’organització d’un viatge per a periodistes estrangers que vindran a conèixer el port i el seu entorn. El pla també contempla l’elaboració de materials promocionals i l’organització de trobades amb representants de la indústria creuerística i operadors turístics.

El desenvolupament d’aquestes accions es farà a través del Grup de Treball, creat l’any 2008 per les quatre entitats que avui han signat l’acord. El Grup treballa en la promoció del port de Palamós com a destinació de creuers, del municipi i del seu entorn en jornades, congressos i fòrums nacionals i internacionals del sector creuerístic. Enguany, aquest Grup ja ha participat a la fira Seatrade de Miami (Estats Units).

36.000 passatgers per aquesta temporada

L’any 2010, el port de Palamós preveu rebre 38 escales de creuer i 36.000 passatgers, amb un increment del 19% en el nombre d’escales i del 7% en el nombre de passatgers, comparativament amb el 2009. Si s’assoleixen aquestes xifres, aquesta pot convertir-se en la millor temporada de creuers del port.