Fitur 2011

Balanç positiu de la participació del sector turístic gironí a FITUR 2011.


MARç 2014

Del 19 al 23 de gener, nou entitats i empreses turístiques gironines van participar a FITUR 2011 amb dos espais integrats dins l’estand de Catalunya per promocionar i difondre l’oferta turística global de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

A l’espai Costa Brava, de 140 m2 de superfície, el Patronat de Turisme va compartir ubicació amb Castell-Platja d’Aro i hi va situar una pantalla tàctil des de la qual el visitant va poder navegar pel portal de la destinació i realitzar reserves de serveis turístics en línia. Els municipis de Lloret de Mar i Blanes van ocupar un espai propi diferenciat dins la zona Costa Brava.

L’espai Pirineus de Catalunya, de 75 m2, va integrar la marca Pirineu de Girona i els municipis de Puigcerdà i Vall d’en Bas, els consells comarcals de la Cerdanya i el Ripollès, i l’estació d’esquí i de muntanya Vall de Núria, a més d’altres marques turístiques catalanes que integren Pirineus.

Entitats i municipis gironins van aprofitar el marc de Fitur per presentar públicament davant del sector i els mitjans de comunicació nous productes de turisme actiu, com els itineraris de senderisme al voltant de la ciutat de Girona, i millores tecnològiques en serveis i portals turístics, com les e-rutes de les vies verdes de les comarques de Girona i el nou web turístic del municipi de Platja d’Aro, entre d’altres.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Enric Vilert, va assistir a la mostra, a la qual també van ser-hi presents autoritats i empresaris gironins procedents de diversos àmbits.

La directora del Patronat de Turisme, Dolors Batallé, valora com a molt positiva l’assistència i participació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona a Fitur 2011 gràcies als contactes establerts amb entitats i empreses privades, a la productivitat de les reunions de treball i a les entrevistes mantingudes amb entitats de promoció turística, operadors turístics i empreses de serveis de l’àmbit de les reserves en línia vinculades a les xarxes socials.

En aquest entorn, el Patronat de Turisme va definir col·laboracions amb Turespaña pel que fa a la campanya publicitària de 2011 i a l’organització d’una acció promocional de gran interès, consistent en un viatge de blocaires internacionals especialitzats en viatges i destinacions turístiques i que s’ha previst fer la propera primavera. Les reunions mantingudes amb diversos operadors turístics i agències de viatges propiciaran l’organització de viatges de familiarització a la zona que tenen per objectiu la programació de la Costa Brava en diversos mercats, entre els quals el mercat rus, a fi d’incrementar el nombre d’arribades de turistes procedents de països de l’Est.  

Des dels espais Costa Brava i Pirineus de l’estand de Catalunya, el Patronat de Turisme i els municipis i consells comarcals gironins assistents van oferir material informatiu i promocional sobre l’oferta turística de la zona, així com de productes com cultura, salut i bellesa, golf, vies verdes, senderisme, turisme nàutic, gastronomia, esquí, etc., i documentació específica adreçada a professionals del sector turístic que desitjaven obtenir informació més concreta sobre serveis i empreses de les comarques gironines amb qui establir contacte i comercialitzar productes. Enguany, la primera guia turística en braille de la Costa Brava, editada el juliol de l’any passat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i ONCE, ha tingut molt bona acollida a la fira, fet que posa de relleu l’interès que la Costa Brava genera com a destí turístic accessible i de qualitat.

Aquest tipus d’esdeveniment contribueix a la consolidació de les nostres marques i a la promoció de les comarques gironines dins del mercat estatal.