Fires internacionals durant el mes de març

Les destinacions gironines es promocionen en dues fires internacionals de turisme europees, la ITB de Berlín i la MITT de Moscou, i també a l’Estat, a Sevatur, a Sant Sebastià, amb municipis i entitats turístiques gironines.


MARç 2014

A les fires, el Patronat de Turisme potenciarà actuacions directes adreçades als canals professionals i presentarà al públic general el conjunt de l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

Del 9 al 13 de març: ITB, de Berlín

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va participar a la fira dins l’estand de Catalunya tot presentant i promocionant els productes i serveis turístics de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona juntament amb els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Castell-Platja d’Aro. En aquesta fira, va generar especial interès entre el públic l’oferta de sol i platja de la Costa Brava així com les activitats de turisme actiu i natura.

Durant els dies de fira dedicats als professionals, es van mantenir reunions amb operadors turístics capdavanters que operen a la Costa Brava –com Rewe, TUI o Vamos Reisen– per conèixer les perspectives de programació per aquest 2011 i per al 2012. Actualment, les reserves de paquets turístics i contractació individual de TUI i el grup Rewe (ITS, Jahn Reisen, Dertour) han augmentat les seves reserves un 20% respecte al mateix mes de l’any passat. Ambdues majoristes incorporen en els seus catàlegs productes de natura, turisme actiu i cultura que atorguen valor afegit al producte de sol i platja. Així mateix, el catàleg 2011 de TUI incrementa l’oferta d’allotjaments a la Costa Brava i amplia de set a dotze pàgines la seva presència en el catàleg de vendes.

L’Observatori de Turisme de Catalunya apunta que Alemanya és el quart mercat emissor de turistes a Catalunya i el segon mercat en importància quant al nombre de pernoctacions. Durant 2010 van arribar a Catalunya més d’un milió de turistes alemanys que van realitzar un total de 10,6 milions de pernoctacions. 

Del 16 al 19 de març: MITT, Moscow International Travel & Tourism, de Moscou.

El Patronat de Turisme va participar també des l’estand de Catalunya presentant el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona juntament amb els municipis turístics de Blanes i Lloret de Mar i amb diverses empreses d’allotjament turístic gironines. En el marc de la fira de turisme, el dijous 17 de març, a les 14 h, es va fer una presentació pública de les destinacions de turisme familiar de Catalunya entre les quals hi havia els municipis gironins de Blanes i Lloret de Mar. Es preveu que la fira internacional de turisme per excel·lència de Moscou sigui visitada per més de 92.000 russos. 

Del 18 al 20 de març: Sevatur, de Sant Sebastià

L’oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona va estar present amb un espai de 32 m2 juntament amb municipis i entitats turístiques de la demarcació gironina: Calonge-Sant Antoni, Begur, L’Escala, Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. El conseller del Patronat de Turisme, Estanis Puig, va assistir a la inauguració de la fira de turisme que va tenir lloc el divendres 18 de març a les 11.30 h a càrrec d’Iñaki Galdós, diputat foral de Turisme de Guipúscoa. El públic basc que visita la fira es considera bon coneixedor de les comarques gironines.