Fira Seatrade Med

El Patronat de Turisme participa a la fira internacional més important de la indústria de creuers, Seatrade Med, i presenta la Costa Brava com a destinació turística de creuers de la Mediterrània.


MARç 2014

En virtut dels acords de col·laboració signats entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ports de la Generalitat, la Cambra de Comerç de Girona, la Cambra de Comerç de Palamós, els ajuntaments de Palamós i Roses per impulsar l’activitat de creuers als ports de Palamós i Roses, com a exponents turístics de la Costa Brava en el mercat internacional de creuers, el Patronat de Turisme participa del 30 de novembre al 2 de desembre a Seatrade Med, la fira internacional més important de la indústria de creuers, que aquest any se celebra al Palau de Festivals i de Congressos de la ciutat de Cannes, França.

Cap altre esdeveniment de la indústria de creuers reuneix aquest nivell de professionals del sector sota el mateix sostre durant dos dies i amb oportunitats de negoci específiques. A Seatrade Med coincideixen productes, destinacions, novetats, un programa de conferències de gran abast, un curs intensiu d’agent de viatges i grans esdeveniments socials.

El Patronat de Turisme assisteix a la fira per presentar la Costa Brava com a destinació turística de creuers a aquelles companyies que fan rutes per la Mediterrània i a aquells operadors turístics especialitzats que s’interessin per programar escales als ports gironins.

Cal assenyalar que el Port de Palamós ha tancat la temporada 2010 amb uns bons resultats: 31 escales i 27.500 passatgers. Del balanç anual cal destacar que el port ha assolit la segona millor temporada de la seva història en el sector de creuers. L’impuls que ha rebut l’activitat de creuers després de signar l’acord de col·laboració entre administracions i diverses entitats per potenciar els creuers a Palamós, ha permès la consolidació del sector amb la visita de companyies americanes de creuers i agents de serveis especialitzats i amb l’arribada del creuerista 100.000. En aquest context, el port preveu rebre durant la temporada 2011 la visita de grans grups del sector, com MSC, Iberocruceros i Azamara Club Cruises; alhora vol fidelitzar companyies com Thomson Cruises, Louis Cruise Lines, Seabourn Cruise Line, Wind Star Cruises, Compagnie Illes du Ponant i Sea Cloud Cruises.

Així mateix Palamós presenta a la fira Seatrade Med una nova proposta per als visitants que arriben en creuer. Es tracta de la ruta turística Truman Capote, que aporta una divertida experiència sobre la vida d’aquest singular personatge a Palamós durant el període en què va escriure la seva famosa novel·la A sang freda.