Festivals de música de la Costa Brava

S’aixeca el teló als festivals de música durant les nits d’estiu


MARç 2014

Aquest estiu de 2013 les comarques gironines han acollit una riquíssima varietat de festivals de música amb un ampli registre de propostes que han anat des de la música clàssica i l’òpera fins al pop rock, jazz o indie, passant per les cantades d’havaneres i els concerts de sardanes.

Uns festivals que, a més a més, potencien el teixit cultural i l’activitat econòmica de les localitats on se celebren. Cal esmentar el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, el Festival Internacional de Músiques de Torroella de Montgrí, el Festival Internacional de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Jardins de Cap Roig, el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, el Festival Acústica de Figueres, el Festival de la Veu de Banyoles –(a)phònica–, la Schubertíada de Vilabertran, el Festival Sons del Món, el Festival de Jazz de Girona, el Festival de Música Isaac Albéniz, el Festival Internacional de Música de Ripoll, el Festival de Música de la Vall de Camprodon o el Festival de Música de Llívia, per citar algunes de les trobades musicals més representatives de les prop de cinquanta que s’organitzen a tota la demarcació.

Els organitzadors dels festivals troben en el territori i en les administracions i empreses turístiques de la demarcació el suport i la sinergia que necessiten per desenvolupar aquest projecte tan engrescador i diferent. Enguany, des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha col·laborat en el Festival Internacional de Música Castell de Peralada i el Festival Sons del Món.