Exposició «Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava»

En el marc del Centenari s’han organitzat diferents exposicions que mostren l’evolució de la Costa Brava en els últims cent anys.


MARç 2014

«Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava» és una exposició formada per seixanta fotografies realitzades pels fotògrafs Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs. Ambdós fotògrafs, de caràcter i mirades ben diferents, s’han centrat en un mateix tema: el territori de la Costa Brava. A la fotografia, el territori és una part indissociable del temps, conjugat amb allò que crea el gran tema fotogràfic: la memòria. Espai i temps lligats ens donen un traç d’història. I aquesta és la proposta més ferma dels fotògrafs documentalistes: lligar l’espai i el temps per presentar les circumstàncies concretes entre dos moments històrics durant el marge vital que els ha tocat compartir com a contemporanis.

La Costa Brava és l’objectiu d’un assaig visual sobre la seva evolució en uns anys –a partir dels cinquanta– en què es viu la progressiva reorganització de la societat i la transformació del turisme. A partir de cada tema tractat (el mar, la gent del país i l’allau turística, els costums i la indumentària a les platges...), trobem el sentit evolutiu de les fotografies: les d’en Català-Roca (els cinquanta) i les d’en Miserachs (els seixanta).

L’exposició és itinerant i ha estat impulsada per la Fundació Caixa Girona. La selecció temàtica se centra preferentment en els aspectes socials de les poblacions de la costa i els inicis de la convivència entre les activitats tradicionals i els seus nous usos turístics. L’interès del seu contingut fa que es pugui preveure un llarg itinerari per diferents municipis, tant de la mateixa Costa Brava com de la resta del país i també a l’exterior.

«Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava» es pot visitar del 30 d’abril al 31 de maig a la Sala d’Exposicions del Consell Municipal de l’Estartit.
L’horari de la sala d’exposicions és de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, i els diumenges, de 10 a 14 h. Posteriorment, l’exposició s’exhibirà a les poblacions de Sant Antoni de Calonge i l’Escala.