Esdeveniments esportius

La Volta a la Cerdanya en Ultrafons, el Campionat del Món de Windsurf Gran Premi Catalunya-Costa Brava i la cursa BTT Transpyr són un èxit.


MARç 2014

Al juny, la Costa Brava i el Pirineu de Girona es converteixen en escenari de diverses competicions esportives de primer ordre que permeten acollir els millors esportistes mundials de cada especialitat, públic i visitants, alhora que donen a conèixer la destinació a l’àmbit català, estatal i internacional.

A la Cerdanya, els dies 8, 9 i 10 de juny, va tenir lloc la primera edició de la Volta a la Cerdanya en Ultrafons que va concloure amb un gran èxit de participació i assistència de públic. 358 corredors van participar en aquesta prova trail running.

Del 12 al 17 de juny, el Campionat del Món de Windsurf (PWA World Tour) Gran Premi Catalunya Costa Brava 2012 va reunir seixanta-quatre dels millors windsurfistes en l’especialitat d’eslàlom. La competició va celebrar-se a la platja del Cortal de la Devesa del municipi de Sant Pere Pescador a les instal·lacions del càmping La Ballena Alegre. El guanyador d’aquesta edició del campionat va ser el canari d’adopció Bjorn Dunkerbeck, el regatista més complet del moment i actual recordista de velocitat a vela i campió del món del 2011.

I finalment, el 30 de juny, va iniciar-se la cursa Bike Transpyr 2012 - Travessa dos mars, des de la població de Roses. La cursa va transcórrer durant vuit dies pels Pirineus catalans, els Pirineus aragonesos i va finalitzar a Sant Sebastià.

Al juliol, agafen el relleu altres competicions de vela com el Campionat del Món de Vela (classe Europa) que se celebra a l’Escala (12-24 juliol) i el Campionat europeu 29er de Sant Pere Pescador.