Els mercats de proximitat i europeu, prioritaris pel Patronat el 2010.

El Patronat de Turisme disposa d’un pressupost de 5.012.021 euros per executar el seu pla d’actuacions 2010.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona disposa d’un pressupost de 5.012.021 euros per finançar i dur a terme les accions i projectes establerts en el seu pla d’accions 2010. Els mercats prioritaris als quals es dirigiran majoritàriament les actuacions promocionals del Patronat són els mercats de proximitat —Catalunya i l’Estat espanyol— i els europeus —França, Regne Unit, Alemanya i Benelux. Les accions s’adreçaran al client final i a intermediaris amb l’objectiu de promocionar l’oferta de la destinació i els productes turístics de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona per atraure visitants a la zona.

El plec d’accions que s’executaran inclou la participació a dinou fires de turisme, principalment a països com Alemanya, França, Regne Unit i l’Estat espanyol, en les quals es promocionarà el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i Pirineu de Girona. Es participarà a Fitur de Madrid, ITB de Berlín, WTM de Londres, SITC de Barcelona i Navartur de Navarra, entre d’altres. També s’assistirà a fires per promocionar productes específics com turisme nàutic —Salon Nautique de Paris— i actiu —TourNatur de Düsseldorf i Salon Mahana de Toulouse.

Quant a accions adreçades a canals de distribució, es planifiquen actuacions com l’organització de viatges de familiarització i tallers dedicats a difondre entre agents de viatges i majoristes de viatges el conjunt de la destinació i especialment productes com turisme actiu —senderisme, cicloturisme, esquí nàutic— i cultura, entre d’altres. L’organització de viatges de premsa adreçats a periodistes de l’Estat espanyol i europeus perseguirà l’objectiu d’estimular la publicity i de donar a conèixer a l’exterior la destinació i productes turístics gironins per mitjà d’articles i reportatges turístics. L’oferta de salut i bellesa, golf, turisme actiu, gastronomia i la destinació en general seran les temàtiques que tractaran els periodistes com a resultat de la seva visita al territori.

El Patronat de Turisme també programa la realització d’esdeveniments vinculats al Centenari de la Costa Brava, com el circuit turístic gastronòmic, accions de projecció exterior i l’acte de clausura que tindrà lloc al setembre de 2010. En l’àmbit català també s’organitzarà la cinquena edició dels Premis G!, amb la novetat de la creació del premi de Recerca Yvette Barbaza, i en l’àmbit estatal l’acció Girona Viva se celebrarà a la primavera a la ciutat de Madrid. A banda de les accions pròpies que organitza l’entitat, es donarà suport a altres esdeveniments, com la segona edició de la cursa atlètica Costa Brava Xtrem Running, el Campionat del Món de Windsurf o More Golf to Costa Brava Catalonia.

El 2010 es continuarà incidint en les noves tecnologies destinant esforços en les accions Web 2.0, millorant la presència a xarxes socials com Facebook, Twitter, Flickr o Youtube. El portal oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona incorporarà nous serveis per a l’usuari i actualitzarà continguts per adaptar-se a les noves tendències i necessitats del mercat turístic.

Per altra banda, també es treballaran àmbits com el suport a les entitats de promoció turística del territori oferint suport en campanyes gastronòmiques i edició de fulletons, el suport a consells comarcals i les entitats del sector públic i privat mitjançant patrocinis, la formació i l’ampliació de coneixement amb l’organització i participació en jornades.