El Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel arriba a la meta

El Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel ha ofert 64 plats diferents elaborats per 41 restaurants adherits a la campanya del Menú del Centenari.


MARç 2014

La VII Fira d’Indians de Begur i el XX Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries han estat els darrers esdeveniments que han acollit el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel, que ha donat a conèixer durant tot l’estiu el Centenari de la Costa Brava en el territori. Com en les anteriors ocasions, en la instal·lació itinerant s’ha pogut degustar alguns dels plats més tradicionals de la cuina de la Costa Brava.

El cap de setmana del 3 al 5 de setembre, va tenir lloc a Begur la Fira d’Indians. Concretament, la plaça Esteva Cruañas, al centre de la població, va ser l’espai on es va instal·lar l’estand de 24 m2 i s’hi va poder tastar l’amanida d’arròs salvatge de Pals amb verduretes i musclos de roca, suquet de peix de roca, calamars farcits, caneló cruixent de xai ecològic i planta silvestre, enfilall de mar i muntanya (pit de pollastre i gamba amb salsa de sofregit i picada de xocolata), esqueixada de bacallà amb escopinyes, pebrots del piquillo amb bacallà, panses i pinyons, platillo de bacallà amb cigrons i ou, escuma de recuit amb gerds i escuma de crema catalana. Aquests plats van ser elaborats pels restaurants que van participar en l’acció a Begur: Sa Punta, de Pals; Aigua Blava, de Begur; El Balcó de Calella (Hotel Sant Roc), de Calella de Palafrugell; El Fort, d’Ullastret; Llevant, de Llafranc; Can Joan, de Sant Feliu de Boada; el Tamariu, de Tamariu, i l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.

El dissabte 11 de setembre, el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel va finalitzar amb el Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries. Els plats que s’hi van poder tastar van ser: brandada de bacallà amb gelatina San Miguel 0’0 poma, cargols amb salsa, suquet de rascassa amb patata i calamar, vichyssoise amb encenalls de foie, escabetx suau de musclos, timbal de samfaina seca amb mongeta del ganxet i brandada de bacallà, platillo de vedella amb bolets, pollastre amb gambes, pastís de formatge fresc amb gerds i escuma de recuit amb gerds.

Amb aquesta darrera etapa, el Tour Gastronòmic finalitza un recorregut que es va iniciar el passat mes de maig a la ciutat de Girona amb el «Girona, temps de flors» i que l’ha portat durant tot l’estiu a dotze municipis costaners on se celebraven festes amb un fort component tradicional, de llarga trajectòria i que acollien visitants procedents de diferents indrets.

Durant més de tres mesos, el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel ha ofert 64 plats diferents elaborats per 41 restaurants adherits a la campanya del Menú del Centenari. Això ha comportat que s’hagin elaborat més de 5.000 tastets que han degustat les més de 25.000 persones que s’han acostat al Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel a demanar informació sobre l’oferta turística de la Costa Brava.