El Tour de France projecta la Costa Brava

La Costa Brava es promociona durant el Tour de France amb una campanya televisiva i en línia pel canal Eurosport i la publicació de 8.000 fulletons informatius del recorregut.


MARç 2014

Per primera vegada a la història, la Costa Brava acull una etapa d’una competició esportiva d’elit i de prestigi internacional com és el Tour de France. Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona es vol aprofitar aquest esdeveniment esportiu per projectar la marca i el Centenari de la Costa Brava i alhora mostrar les possibilitats de la Costa Brava com a destinació de cicloturisme.

El 9 de juliol de 2009 arrenca la sisena etapa de la competició ciclista de la ciutat de Girona, que finalitzarà a Barcelona després de recórrer 181,5 quilòmetres i travessar 10 municipis gironins: Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

El Patronat de Turisme realitza un seguit d’accions de comunicació d’àmbit local i internacional que tenen per objectiu difondre els atractius naturals, paisatgístics i turístics de la destinació Costa Brava i captar l’interès de visitants potencials. Entre aquestes accions s’ha previst una campanya televisiva i en línia pel canal Eurosport (el canal de televisió d’esports més important d’Europa, present a 59 països i que emet per satèl·lit i per cable) que s’estima superarà la xifra de deu milions d’impactes publicitaris. Per altra banda, es redactaran articles i reportatges en revistes d’àmbit català i del sector turístic i es disposarà d’un espai a la zona village del Tour de France a Girona el dia 9 de juliol des del qual s’oferirà informació turística als visitants.

També hi ha la publicació d’un fulletó promocional específic, editat amb la col·laboració dels 10 ajuntaments gironins per on transcorre la cursa, i que recull una breu explicació de l’itinerari i informació turística d’aquests municipis. La publicació s’edita en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès– i se’n distribueixen 8.000 unitats adreçades a residents i visitants a través de les oficines de turisme dels municipis per on transcorre l’etapa.

La campanya de comunicació del Patronat pretén vincular la marca Costa Brava a la marca Tour de France i establir una associació qualitativa entre ambdues marques tot creant sinergies que permetin potenciar-les mútuament en la seva amplitud.

El Tour de France repercuteix àmpliament i positivament en la societat, l’economia i el turisme de la demarcació ja que ens permet projectar internacionalment la destinació i la marca Costa Brava i acollir durant uns dies milers de persones que segueixen el desenvolupament de la competició.