El Centenari emmarca la Costa Brava

Vint-i-quatre espais emblemàtics de la Costa Brava s’emmarquen amb la complicitat dels municipis costaners per potenciar els atributs que fan únic el litoral gironí.


MARç 2014

Aquest mes de juliol, el Centenari de la Costa Brava ha començat a emmarcar vint-i-quatre espais emblemàtics de la Costa Brava. Concretament, uns marcs d’acer Corten fets artesanalment s’estan instal·lant en els emplaçaments escollits pels vint-i-dos municipis costaners que han acceptat participar en aquesta acció.

Amb aquests marcs, que la commemoració dels cent anys de la denominació Costa Brava deixa com a testimoni, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona vol potenciar els atributs que fan únic el litoral gironí: el mar, la muntanya, l’arquitectura, el paisatge. Per aconseguir-ho, s’ha buscat la complicitat dels municipis a qui s’ha demanat col·laboració mitjançant l’aportació d’una llegenda relativa a l’emplaçament en el qual es trobarà el marc.

El text explicatiu sobre la seva ubicació i significat són frases d’escriptors, de cronistes, etc. o s’han creat expressament per a aquesta acció. Els textos conviden a descobrir, a través dels marcs, les especificitats dels llocs i n’exalten les qualitats paisatgístiques o arquitectòniques: el mar, els recintes emmurallats, els centres històrics, etc.

Hi participen tots els municipis del litoral de la Costa Brava, des de Portbou fins a Blanes, i són els mateixos municipis, coneixedors del seu territori i dels seus atractius paisatgístics, els que han escollit el lloc d’ubicació dels marcs i la llegenda que, perfilada en el marc, introdueix el visitant en la imatge.