El Centenari al territori

El Centenari continua present en el territori en diferents manifestacions culturals i esportives com la Pesca Recreativa Responsable i la Ruta de l’Art, entre d’altres.


MARç 2014

Del 28 d’agost al 6 de setembre de 2009 va tenir lloc a la població de Roses la Setmana Mediterrània de Pesca Recreativa Responsable. D’aquesta activitat, que s’emmarca dins els actes del Centenari de la Costa Brava i que també coincideix amb el centenari de l’Associació Catalana de Pesca Responsable, va sorgir la iniciativa de marcar, durant la jornada de marcatge amb els biòlegs de tonyina jove al curricà, una tonyina amb el nom «Costa Brava».


També, coincidint amb la celebració del Centenari de la Costa Brava, la Diputació de Girona va organitzar, el cap de setmana del 12 i 13 de setembre, el Trofeu Centenari Costa Brava d'Hoquei Patins, en què van participar els quatre equips gironins (Shum Maçanet, CH Lloret, Sather Blanes i Sidorme Hotels GEiEG) que aquesta temporada militen a l'OK Lliga, és a dir, a la màxima divisió de l'hoquei estatal.

Enric Vilert, president del Patronat de Turisme i de la Diputació de Girona, va declarar a la roda de premsa que, amb l’organització d’aquest trofeu, «volem retre homenatge a dos esdeveniments únics: el reconeixement als èxits esportius assolits per l'hoquei de casa, i organitzar un esdeveniment més per a la celebració del Centenari de la marca Costa Brava, una marca consolidada i reconeguda a tot el món».

El Blanes es va endur el trofeu del Centenari de la Costa Brava després de guanyar el GEiEG per 5 a 3.

A més a més, i recordant especialment el Centenari de la Costa Brava, la població de Castelló d’Empúries organitza la «Ruta de l’Art», un itinerari en el qual es fonen l’art, la cultura i la història. Del 9 al 12 d’octubre se celebrarà la segona Ruta de l’Art en què es preveu la participació de setanta-cinc artistes en vint-i-un espais expositius, entre els quals hi ha l’Ecomuseu-Farinera, el Convent de Santa Clara, el Palau Macelli, la Basílica de Santa Maria, Ca l’Ametlla, Can Contreras o la presó vella.