Notícia del Butlletí Setembre 2019

Dades de la temporada alta

La demarcació de Girona rep 2,3 milions de turistes que hi fan 10,4 milions de pernoctacions al juliol i a l’agost.

Les dades provisionals d’ocupació turística de la demarcació de Girona extretes de la plataforma Tourism Data System revelen que durant els mesos de juliol i agost es va produir un lleu increment en el nombre de pernoctacions a la Costa Brava (de l’ordre de l’1,7 %) i al Pirineu de Girona (d’un 5 %, aproximadament) respecte al mateix període de l’any passat.

Entre els mesos de juliol i agost van arribar a la demarcació de Girona prop de 2,3 milions de turistes, que van generar 10,4 milions de pernoctacions en les diverses tipologies d’allotjament reglat que la destinació ofereix als visitants.

Per països, els mercats que més turistes van emetre a la destinació van ser el francès, el britànic i l’estatal. Van experimentar una contracció els països emissors del Benelux i Alemanya, i un lleuger creixement el mercat nord-americà.

En termes generals, les estadístiques d’ocupació turística indiquen que en els vuit primers mesos del 2019 s’estan produint uns registres similars als de l’exercici anterior, per bé que, segons l’Observatori del Treball i Model Productiu, la despesa sí que ha crescut entorn d’un 3 %.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona