Costa Brava i El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca, millor restaurant del món del 2013 segons la revista britànica Restaurant Magazine


MARç 2014


El 29 d’abril de 2013, la prestigiosa revista britànica Restaurant Magazine va escollir El Celler de Can Roca, de Girona, millor restaurant del món de l’any 2013 en el marc de la gala dels cinquanta millors restaurants del món del 2013 que va tenir lloc en l’històric edifici Guildhall de Londres. Van assistir-hi cuiners, crítics gastronòmics, periodistes especialitzats, restauradors i líders d’opinió d’arreu del món.

Hores prèvies a l’esdeveniment, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i Turespaña, va organitzar a l’Hotel Mandarin de Londres la segona edició de l’acció promocional «Esmorzar amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona», amb els germans Roca com a amfitrions, per difondre la destinació entre més d’un centenar de periodistes i prescriptors de referència dels àmbits de la gastronomia i el turisme de dinou països.

En el decurs de l’esmorzar els germans Roca van fer la presentació mundial del nou projecte culinari i empresarial del restaurant El Celler de Can Roca de Girona, «El somni». Els Roca van explicar i projectar vídeos del projecte i van convidar els mitjans de comunicació el proper 6 de maig a la primera òpera culinària que comptarà amb la presència de dotze comensals d’àmbits professionals destacats i renom internacional.

En el mateix acte, el Patronat de Turisme va presentar de manera visual i dinàmica la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona als assistents. Van participar en la presentació el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a Londres, Enrique Ruiz de Lera; la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, i el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut. També, el productor i director general de Mediapro, Jaume Roures, i l’artista multidisciplinari Franc Aleu van intervenir en la presentació.

L’esmorzar va ser elaborat per l’empresa gironina I Cook It amb productes gironins de gran qualitat com ara formatges del Molí de Ger, Mas Alba, Mas Mercè i Gori, recuits de Ca la Nuri, pans de tramuntana de Maia Flequers, anxoves de l’Escala, embotits de la Vall d’en Bas i El Graner, confitures del Museu de la Confitura, productes de la pastisseria Parc Bosch, infusions Alma Teas, oli Serraferran, vins de la DO Empordà —Martí Faixó, Empordàlia, La Vinyeta i Cellers d’en Guilla—, cava Mont-Ferrant i aigua Sant Aniol.

Amb aquesta acció, impulsada i dirigida pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, es vol donar a conèixer entre prescriptors i mitjans de comunicació d’arreu del món l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, emprant com a motor la gastronomia gironina i els germans Roca.