Costa Brava i Dalí a París

La destinació es promociona al mercat francès coincidint amb l’exposició de Salvador Dalí que acull el Centre Pompidou de París.


MARç 2014

El 28 de febrer, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Agència Catalana de Turisme i Turespaña van reunir 170 professionals del turisme entre autoritats catalanes i franceses, agents de viatge i periodistes francesos, i representants d’entitats i empreses turístiques gironines.

L’acció promocional es va estructurar en dues parts. D’una banda, va tenir lloc un workshop que va reunir 50 empreses turístiques catalanes –bàsicament gironines–, desplaçades a París per a l’ocasió, i 60 professionals de les agències de viatges majoristes franceses que programen i comercialitzen les destinacions gironines; de l’altra, simultàniament al workshop es van dur a terme visites comentades exclusives per a 60 periodistes a l’exposició que, un cop finalitzades, van donar pas a una presentació de la destinació «Catalunya-Costa Brava i Pirineu de Girona» i a un còctel gastronòmic elaborat pel cuiner Quim Casellas, en representació de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.

L’objectiu de la principal acció promocional del Patronat de Turisme Costa Brava Girona dins del marc de l’exposició de Salvador Dalí al Centre Pompidou de París va ser donar a conèixer a operadors turístics, prescriptors de viatges i a periodistes francesos els recursos, productes i serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a la temporada 2013. Aquesta acció ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí i la companyia ferroviària gestora del TGV, SNCF.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona veu en Salvador Dalí una de les icones de la cultura catalana, motiu pel qual l’ha designat el primer gran ambaixador de la destinació turística, perquè entén que la seva projecció artística beneficia la marca Costa Brava. La Fundació Gala-Salvador Dalí considera també que l’associació Dalí-Costa Brava crea sinergies que beneficien els interessos globals.

Catalunya va rebre més de 3,8 milions de turistes francesos el 2012

Segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació, l’any 2012 Catalunya va rebre més de 3,8 milions de turistes francesos, un 7,7% més que l’any anterior. Aquests turistes van generar uns ingressos de més de 1.900 milions d’euros, un 3,3% menys que el 2011.