Notícia del Butlletí Novembre 2018

Costa Brava Cruise Ports: temporada 2018

Els ports de Palamós i Roses clouen una temporada de creuers excel·lent assolint un nou rècord, amb 54 escales i més de 51.000 passatgers.

Els ports de Palamós i Roses, membres de la marca Costa Brava Cruise Ports, van tancar la temporada de creuers 2018 amb 54 escales i més de 51.000 passatgers, xifres que representen un increment del 17 % i el 13 %, respectivament, amb relació a les dades de l’any passat.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers als dos ports de la Costa Brava va ser de 3,8 milions d’euros. Aquest import s’extreu de l’estudi del sector, que estima que cada passatger que desembarca es gasta una mitjana de 62 euros, i cada tripulant, 23 euros. A més, cal afegir-hi la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris, que és de 6 euros per passatger.

El lideratge del port de Palamós, la suma del de Roses i el gran paper de la destinació turística són peces clau per a l’èxit dels creuers a la Costa Brava. Aquesta activitat ajuda a desestacionalitzar l’oferta turística i impulsa socioeconòmicament la demarcació gironina.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona