Notícia del Butlletí Febrer 2018

Costa Brava Cruise Ports

Els ports de Palamós i Roses refermen la Costa Brava al mercat de creuers, amb 62 escales i 57.000 passatgers en un any històric.

Aquest 2018, els ports de Palamós i Roses preveuen assolir un rècord històric, amb 62 escales i 57.000 passatgers i un increment, en conjunt, del 26 % en el nombre de passatgers i del 35 % en les escales.

Per primer cop se superarà el llindar de les 60 escales a la Costa Brava, i es calcula que l’activitat generarà un impacte econòmic directe de 3,8 milions d’euros al territori. Aquest import s’extreu d’un estudi del sector que estima que la despesa mitjana per cada passatger i tripulant que desembarca és de 62 i 23 euros, respectivament. A aquestes xifres cal sumar-hi la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris, que se situa en 6 euros per passatger.

Durant la temporada 2018 visitaran els dos ports de la Costa Brava un total de 17 línies de creuers, un 55 % de les quals són de luxe. Pel que fa a l’inici de la temporada, Palamós començarà el diumenge 4 de març, i Roses, el diumenge 6 de maig. Casualment, els dos ports donaran el tret de sortida amb la companyia britànica Saga Shipping.

El paper de la promoció amb la marca Costa Brava Cruise Ports està essent cabdal per consolidar l’activitat de creuers.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona