Convenció Tez Tour 2012

Cent cinquanta agents de viatges de l’operador turístic Tez Tour i deu periodistes russos coneixen la Costa Brava i el Pirineu de Girona


MARç 2014

Del 22 al 27 de maig la segona agència majorista emissora de turistes de països de la Federació Russa a Espanya i Catalunya, Tez Tour, ha celebrat per primera vegada a la Costa Brava la seva convenció anual amb la participació de cent cinquanta agents de viatges i deu periodistes. La seu de la convenció va ser la localitat de Lloret de Mar, que actualment és el municipi gironí que més turistes russos rep anualment.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona –organisme de promoció turística de la Diputació de Girona–, l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya van contribuir a la celebració de la convenció dels agents de viatges de Tez Tour a la destinació amb la programació de viatges de familiarització a la demarcació. Aquestes visites tenien per objectiu promocionar la destinació i aconseguir que els agents coneguessin i destaquessin el valor dels productes turístics del territori entre els seus clients finals.

Durant cinc dies, els cent cinquanta agents i operadors turístics russos van dur a terme tres viatges de familiarització a la Costa Brava i a l’interior de la demarcació de Girona en grups de cinquanta persones per conèixer els atractius i serveis turístics de la destinació: Girona, Teatre Museu Dalí de Figueres, Peralada, Tossa de Mar, Blanes, Besalú i Castell-Platja d’Aro, entre d’altres.

Simultàniament, un grup de deu periodistes van fer un programa de visites i activitats especials que els va portar a visitar les poblacions medievals de Pals, Peralada, Besalú i Santa Pau, a la Garrotxa, el Barri Vell de Girona, el Castell de Gala-Dalí de Púbol, la Vila Vella de Tossa de Mar, Palamós, Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar i Blanes. Entre les activitats que els periodistes van realitzar hi ha una sortida en globus pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un tast de vins de la DO Empordà i una sortida en vaixell.

Els periodistes, que treballen per mitjans com RATA-news, Ekaterinburgo online, Teleshow, l’agència de notícies i informació RIA Novosti, Ural Airlines Magazine, les revistes Otdokni, Liza i Zhenskie Sekret, escriuran articles i reportatges sobre la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona adreçats als seus públics respectius.

Cal destacar que les xarxes socials –segons el baròmetre TweetReach– van fer-se ressò de la visita dels agents de viatges de l’operador Tez Tour al territori; es va arribar a la xifra de 69.430 piulades i 232.779 impressions en deu dies (#teztour).

El Patronat de Turisme, Lloret Turisme, l’Agència Catalana de Turisme i el sector turístic privat de la costa i l’interior van treballar conjuntament en el dissenys dels programes de familiarització per als agents de viatges i la premsa russa amb l’objectiu d’aconseguir captar més turisme rus a la destinació gironina.

Segons l’Observatori Turístic de Catalunya, Catalunya va rebre 600.000 turistes procedents de la Federació Russa el 2011. Es preveu que enguany la xifra augmenti entre un 40% i un 60%. D’aquesta manera, el Patronat de Turisme inverteix esforços en la captació a les destinacions gironines de turistes procedents d’aquests països.