Congrés Internacional de Cicloturisme a la Costa Brava

Quatre dies de fòrum, reflexions, intercanvi d’idees i activitats ciclistes permeten a agents institucionals, empresarials i socials posar de manifest la potencialitat de les comarques gironines com a destinació de cicloturisme.


MARç 2014

De l’1 al 4 d’octubre de 2009 té lloc a les poblacions de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro el Congrés de Cicloturisme Costa Brava (Cycletourism Congress Costa Brava), organitzat per la Fundació Eca Bureau Veritas amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de la Vall d’Aro, el Consorci de les Vies Verdes de les comarques gironines i altres entitats i associacions.

El Patronat de Turisme participa en el Congrés de Cicloturisme com a col·laborador de les jornades i patrocinador. També hi contribueix amb la intervenció de Josep Capellà, que parlarà sobre la «Tipologia de mercats i productes de cicloturisme i turisme actiu».

Aquest esdeveniment neix amb el propòsit de ser un punt de trobada dels agents institucionals, empresarials i socials relacionats amb el cicloturisme, i té vocació de fòrum d’informacions, reflexions, idees i projectes sobre aquesta modalitat de turisme –de creixement molt ràpid i amb un clar potencial de futur– que té la bicicleta com a component substantiu, si no com a motivació principal, i que constitueix una destacada punta de llança d’una nova cultura de l’oci orientada vers les activitats saludables i el gaudi respectuós del paisatge i el patrimoni cultural dels territoris.

A més, el congrés inclou diverses activitats ciclistes en el programa que fan possible que els participants tinguin la possibilitat de descobrir en bicicleta diversos paratges de la Costa Brava durant l’any del seu Centenari.