Congrés de Cicloturisme i Senderisme Costa Brava

La segona edició del Congrés incorpora el senderisme com a producte turístic creixent en la nova cultura de l’oci.


MARç 2014

Del 7 al 10 d’octubre de 2010 va tenir lloc a la població de Palafrugell la segona edició del Congrés de Cicloturisme Costa Brava organitzat per la Fundació ECA Bureau Veritas amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Palafrugell, el Consorci de les Vies Verdes de les comarques gironines i altres entitats i associacions. La present edició va incorporar, com a novetat, el senderisme.

El Patronat de Turisme va participar al Congrés de Cicloturisme i Senderisme com a patrocinador de l’esdeveniment. Aquest congrés va néixer fa dos anys amb el propòsit de ser un punt de trobada dels agents institucionals, empresarials i socials relacionats amb el cicloturisme i el senderisme, i té vocació de fòrum on compartir informacions, reflexions, idees i projectes sobre aquestes modalitats de turisme —de molt ràpid creixement i amb un clar potencial de futur— que té la bicicleta i el senderisme. Aquests productes constitueixen una destacada punta de llança d’una nova cultura de l’oci orientada vers les activitats saludables i el gaudi respectuós del paisatge i el patrimoni cultural dels territoris.

La segona edició del Congrés també va incorporar el Fòrum de Professionals del Sector dirigit a empresaris turístics, sobretot d’establiments hotelers, que volien conèixer més de prop les especificitats de crear oferta i paquets de cicloturisme i senderisme. A més, el Congrés va incloure diverses activitats ciclistes i excursionistes en el programa que van permetre als participants descobrir diferents paratges de la Costa Brava.

Més informació: www.cycleandwalking.org