Compromís amb el turisme responsable

Creix el compromís amb la sostenibilitat turística a la demarcació de Girona amb l’adhesió a la GTPI.


GENER 2024

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’adhereix a la Global Tourism Plastics Initiative (GTPI), iniciativa mundial de lluita contra els plàstics en el turisme i programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i l’Organització Mundial del Turisme, en col·laboració amb la Fundació Ellen MacArthur. 

La GTPI exigeix a les organitzacions una sèrie de compromisos concrets i viables anuals i amb l’horitzó del 2025. Adoptant mesures serioses, coordinades i decidides contra la contaminació per plàstics, el sector turístic pot contribuir a preservar i protegir els espais i la biodiversitat que fan que mereixi la pena visitar les destinacions. En aquest sentit, el Patronat de Turisme durà a terme sessions formatives al sector, aplicarà mesures de reducció de plàstics en les accions de promoció i impulsarà iniciatives de sensibilització dirigides als turistes que visitin la destinació. 

En relació amb l’estratègia de sostenibilitat turística que s’està duent a terme a la demarcació de Girona en el darrer any, el Patronat de Turisme, a través de la mateixa Secretaria Tècnica de Sostenibilitat, ajuda a transformar l’organisme i acompanya les entitats i empreses turístiques que treballen amb el Patronat en el procés de posicionar la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació turística responsable i sostenible.

Amb la recent adhesió a la Global Tourism Plastics Initiative, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona fa un pas més per aconseguir l’Agenda 2030 i desplegar el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

...