Cloenda del Centenari

Prop de sis-centes persones es van reunir per retre un darrer homenatge a la Costa Brava en la commemoració del Centenari, que durant dos anys ha volgut ressaltar els valors d’aquest territori i de la marca turística Costa Brava.


MARç 2014

L’Auditori del nou Casino Costa Brava de Lloret de Mar va ser l’escenari elegit on, la nit del diumenge 12 de setembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va finalitzar dos anys de commemoració del Centenari de la Costa Brava amb un acte festiu concebut com a darrer homenatge a la Costa Brava. Prop de sis-centes persones van acudir a la cita, entre les quals hi havia el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, l’alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, com també alcaldes dels municipis costaners, empresaris turístics i representants d’institucions i entitats.

L’acte de cloenda es va dividir en dues parts ben diferenciades. En la primera part de la celebració es va servir un sopar de 18 plats de la Carta de la Costa Brava elaborats per quinze restaurants, entre els quals hi havia restaurants de la marca Costa Brava que tenen estrella Michelin, establiments que van col·laborar oferint el Menú del Centenari, i establiments representants dels col·lectius de cuina de la Costa Brava que van participar en l’elaboració del receptari de plats de la Costa Brava, alguns d’ells maridats amb cervesa San Miguel, com també l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.

El sopar gastronòmic va ser un reconeixement a un dels atractius principals de la zona i als seus cuiners que han contribuït sobre manera aquests darrers dos anys en la projecció de la destinació en les diverses iniciatives promocionals que s’han realitzat tant en l’àmbit local com nacional, estatal i internacional. El Centenari ha viatjat a Barcelona, Madrid, Sant Sebastià, París, Tolosa de Llenguadoc i Lió, entre altres ciutats.

Després del sopar, es va iniciar la segona part de l’acte de cloenda amb la projecció d’un audiovisual de la Costa Brava que contenia imatges antigues i actuals del territori i un recull de les accions, iniciatives i actes de promoció i projecció del Centenari que el Patronat de Turisme ha dut a terme en el decurs de dos anys. Seguidament, es van fer els parlaments institucionals a càrrec de l’alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, del president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, i del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet. L’actuació de Camut Band, companyia catalana de dansa i música, va cloure la vetllada.

La commemoració del Centenari de la Costa Brava 2008-2010 ha donat l’oportunitat al Patronat de Turisme Costa Brava Girona de desplegar un ampli i variat programa d’actuacions i d’accions promocionals de la marca Costa Brava i dels seus atractius, adreçades a projectar-la en l’àmbit català, estatal i internacional. Al llarg de dos anys, la Costa Brava ha rebut un impuls important en la seva projecció turística, al mateix temps que ha consolidat la marca turística en el propi territori, propiciant que tots els municipis de la Costa Brava s’hagin identificat amb aquesta destinació turística reconeguda internacionalment.