Notícia del Butlletí Juny 2020

Campanya de bany a la Costa Brava

La campanya s’inicia amb protocols d’accés i mesures de seguretat a les platges i cales de la costa gironina.

L’1 de juny va començar la temporada de bany al litoral gironí, en un estiu que serà atípic a causa del coronavirus i en què l’accés a les platges s’ha vist afectat. En aquest sentit, els municipis costaners gironins han aplicat diferents criteris pel que fa al control de l’accés a les platges, la capacitat, la limitació de l’accés o la permanència en aquests espais, la freqüència de neteja del mobiliari urbà, les activitats permeses o la informació sobre mesures de seguretat.

Pel que fa al control d’accés i la informació als banyistes, gran part dels municipis procediran a col·locar panells informatius en diferents punts on s’especificaran les mesures preventives que cal seguir (distància social, ús de mascaretes, etc.). Altres localitats —com Blanes, Lloret de Mar, Cadaqués, Platja d’Aro, l’Escala, Palamós o Sant Feliu de Guíxols— disposaran, a més, d’agents cívics, informadors i/o controladors de platja que orientaran els usuaris i resoldran dubtes. Municipis com Llançà o Blanes oferiran també aquesta informació a través de les seves xarxes socials.

Quant a la limitació de l’accés o de la permanència a la platja, a la majoria de municipis no hi ha restriccions, sempre que es puguin mantenir les distàncies correctament i no se superi la capacitat total de l’espai, fet que podria comportar el tancament de l’accés a la platja en qüestió. A les platges de Cadaqués i Lloret de Mar sí que es limita la capacitat, que variarà en funció de l’evolució de la pandèmia, i en el cas de Lloret es controla mitjançant agents cívics i càmeres IP. A les platges de Calella, Llafranc i Tamariu, a Palafrugell, a causa de les seves reduïdes dimensions, també es regula l’accés.

Als municipis de Lloret de Mar i de Castell-Platja d’Aro, les platges es dividiran en sectors, amb una capacitat específica per a cada sector en concret.

Pel que fa a la neteja dels espais comuns o del mobiliari urbà (dutxes, lavabos, etc.), es duu a terme diversos cops al dia, tal com marca la legislació vigent.

En el cas de les activitats de lleure, esportives i nàutiques, es continuen desenvolupant les principals (caiac, paddle surf, creuers, etc.), respectant sempre les capacitats, les distàncies i les mesures higièniques establertes.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona