Blogtrip internacional Costa Brava Girona

La visita dels setze blocaires internacionals a la destinació Costa Brava genera més de 14 milions d’impressions a Twitter arreu del món en només nou dies.


MARç 2014

Durant nou dies la Costa Brava i el Pirineu de Girona van ser un dels temes més comentats de la xarxa a tot el món, ja que els blocaires convidats al primer blogtrip internacional Costa Brava Girona disposaven d'una reputació excel·lent i tot ells tenen milers de seguidors a les xarxes socials, entre les quals hi ha Twitter.

La primera estimació d’impactes realitzada pel mateix Patronat de Turisme quant a la repercussió de l’acció promocional a les xarxes socials dóna la xifra de més de 14 milions d’impressions repartides entre 25 països d’arreu del món en tan sols nou dies. Alhora, fins a finals de maig, s’han publicat 29 articles sobre experiències viscudes a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, la majoria d'aquestes entrades són en anglès, excepte tres que són en alemany. Entre aquests reportatges hi ha la revista de viatges del National Geographic, la revista Travel Trade Gazette, del Regne Unit, i una revista inflight d'una línia aèria asiàtica. La guia Lonely Planet, l’editorial de guies turístiques més important del món, ja ha publicat vuit articles sobre la destinació gironina. També s'han compartit moltes fotos a les seves pàgines de Facebook, han començat a pujar fotos a Flickr –que després es difonen també a Twitter– i un vídeo de vistes de la Costa Brava.

Més enllà del que s’ha escrit a la xarxa, els mitjans de comunicació tradicionals –diaris en paper, diaris i revistes en línia, emissores de ràdio, televisions estatals, nacionals i locals– han difós amb articles, reportatges i entrevistes la iniciativa promocional endegada pel Patronat de Turisme a través de la qual un grup format pels millors blocaires de turisme i de viatges del món ha pogut visitar, experimentar i viure durant sis dies la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona.

Aquest primer viatge de blocaires turístic impulsat pel Patronat de Turisme ha estat organitzat amb aportacions del sector públic (57%) –Patronat de Turisme (35%), sector públic del territori (10%) i Turespaña (12%)– i del sector privat, amb un 43% del pressupost total.