Blogtrip Britmums

Pares i mares bloguers visiten la Costa Brava per posicionar-la com a destinació familiar al Regne Unit


MARç 2014

Del 28 de maig al 2 de juny, pares i mares bloguers del Regne Unit, membres de l’associació Britmums, van fer un viatge que tenia per objectiu donar a conèixer establiments turístics i activitats i productes culturals, gastronòmics i esportius idonis per fer en família durant unes vacances a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

L’associació Britmums aplega actualment 4.200 bloguers i més de 8.500 blogs dedicats a educació, viatges, estil de vida i bellesa.

Un reduït grup de prescriptors i bloguers, acompanyats cadascun d’ells d’un fill d’entre 9 i 14 anys, va dur a terme un intens i variat programa de viatge de descoberta, que incloïa visitar les illes Medes en un vaixell amb el fons de vidre, un taller de ceràmica a la Bisbal, un pícnic en un celler de la DO Empordà, una visita a través de jocs òptics al Teatre Museu Dalí de Figueres, un taller de tauleta tàctil, un curset pràctic de cuina, un vol al túnel del vent de Castelló d’Empúries, activitats nàutiques a la badia de Roses, activitats a la natura a la vall de Núria, i allotjament en càmpings de bungalous de la Costa Brava.

Entre els participants hi havia periodistes i bloguers com ara Steve Keenan, de www.travelperspective.co.uk/blog i periodista de la secció en línia de viatges del Sunday Times, i Mark Frary, de www.travellingwiththekids.com. Les mares blogueres eren Kirstie Pelling, del portal www.familyadventureproject.org i el blog kirstiepelling.blogspot.com.es; Lucy Campbell, de www.familyaffairsandothermatters.com; Gretta Schifano, de www.mumsdotravel.com; Rosie Shelley, del portal www.rosiescribble.co.uk, i Jen Howze, dels portals www.jenography.net i www.britmums.com.

Entre tots els participants reuneixen més de 27.000 seguidors a les xarxes; la comunitat Britmums té 19.800 seguidors a Twitter i una participació molt activa en altres plataformes socials com ara Facebook, Youtube, Google+, Pinterest i Instagram. Alguns dels seus bloguers col·laboren en els blogs de viatges dels diaris The Times i Daily Telegraph.

Arran d’aquest blogtrip, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme volen que es generin continguts, apunts (posts), vídeos, mencions i comentaris a les xarxes socials en què actuen els participants a fi de fer difusió de la destinació en portals de referència al Regne Unit. Es tracta que els bloguers coneguin la destinació a través dels productes dirigits al turista que viatja en família, que comentin les seves experiències sobre les vacances, que descriguin els serveis i les activitats que van compartir amb els fills, i que finalment estimulin els seus seguidors a visitar Catalunya i la Costa Brava.