Balanç Vívid 2023

El festival tanca la desena edició amb un 90 % d’ocupació, la xifra més alta de la seva història.


El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, ha tancat la desena edició amb un 90,14 % d’ocupació, la xifra més alta assolida en totes les edicions del festival. Aquest any hi ha participat 1.866 persones, una de les xifres més elevades de totes les edicions malgrat la cancel·lació per causes meteorològiques de la Mostra del Vi DO Empordà de Roses, l’activitat més multitudinària del Vívid i en la qual cada any hi ha prop de sis-cents participants. 

De la seixantena d’activitats programades, n’hi ha hagut quaranta-tres que han exhaurit les entrades. De fet, una desena de propostes han ampliat l’aforament o han programat noves sessions per poder atendre l’elevada demanda registrada en aquesta edició del Vívid.

Segons l’enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona als usuaris del Vívid, un 72,58 % dels enoturistes són residents de les comarques gironines, mentre que un 27,12 % procedien de les comarques de Barcelona. Les ciutats que aporten més públic al Vívid són, per aquest ordre, Girona, Figueres, Barcelona i Roses. 

Quant al perfil del visitant, un 46,4 % duia a terme activitats del Vívid amb la seva parella, un 41,7 % hi participava amb amics i un 8,6 %, amb la família. Per franges d’edat, els adults d’entre cinquanta i setanta anys són el grup més nombrós, amb un 48 % del total, seguit pel grup de públic d’entre trenta i cinquanta anys, amb un 40,16 %. 

L’enquesta també recull l’elevat grau de satisfacció del públic assistent, ja que un 76,3 % valoren com a «molt bona» l’activitat —la millor valoració possible— i un 14,1 %, com a «bona».

...
...
...