Balanç «Som Cultura»

La vuitena edició tanca amb un índex d’ocupació mitjana del 81 %.


NOVEMBRE 2023

«Som Cultura», el festival de les experiències culturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va vendre 1.411 entrades de la trentena d’activitats que va programar, de manera que va superar el 81 % d’ocupació. Una tercera part de les propostes programades van exhaurir les entrades disponibles o van haver d’ampliar l’aforament per atendre l’elevada demanda. 

La proposta «Els museus surten al carrer», que reunia disset museus gironins a Palamós, va ser l’activitat més multitudinària, amb 700 participants, seguida per la visita nocturna al cementiri de Figueres, amb prop de 200 assistents. També van tenir molt bona acollida la visita a porta tancada a la catedral de Girona per conèixer la relació de la vinya i el vi en el culte cristià, i la visita «Dones de Sal» del Museu de la Pesca, un homenatge a les dones del mar.

Segons l’enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona als usuaris del «Som Cultura», el 79,1 % dels participants procedien de les comarques gironines, principalment de ciutats com Girona, Figueres, o Palamós. Aquest any, el 20,9 % procedia de localitats de la demarcació barcelonina, principalment de Barcelona ciutat.

...
...
...