Balanç de la campanya Som Cultura

La sisena edició del festival tanca amb la participació de 4.815 persones.


DESEMBRE 2021

Som Cultura, el mes de les experiències culturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, va tenir lloc el mes de novembre, encara amb diverses restriccions derivades de la COVID-19: va registrar 4.595 participants en les activitats programades a distància i 220 en les activitats presencials.

Malgrat les limitacions, el festival va programar i dur a terme una cinquantena de propostes presencials i digitals que van tenir bona acollida entre el públic de proximitat. Es remarca l’alta participació en les activitats a distància proposades pels museus de la Pesca de Palamós, MAG Girona, Terracotta Museu i la Catedral de Girona. Entre les activitats presencials amb més nombre de participants hi ha la representació teatral de L’últim daiquirí, a Lloret de Mar; la visita guiada al Museu del Joguet de Figueres, i la visita teatralitzada Pare Abat, hi ha pelegrins, organitzada al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona.

La majoria de participants en les activitats presencials del Som Cultura provenien de les comarques gironines, amb un 85 %, seguits pels usuaris procedents de les comarques de Barcelona, amb un 13 %, i únicament amb un 2 % que arribava de poblacions de les comarques de Lleida.

Alhora, per sisè any consecutiu, es va millorar el trànsit al web del Som Cultura. Les visites van incrementar un 57 % en aquesta edició respecte a l’any anterior, mentre que el nombre d’usuaris va créixer un 59 %. En total es van visualitzar més de 9.000 pàgines amb contingut del festival.

Per a l’edició del Som Cultura 2022, impulsat pel Club de Màrqueting de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, es preveu estructurar bona part de la programació per tal d’augmentar el nombre de participants en les activitats presencials i alhora generar grans propostes que permetin millorar la difusió del festival.

...
...
...